En usko että nykyisiä ominaisuuksia alettaisiin siirtämään maksulliselle puolelle, mutta tuleeko ilmaiseen connectiin mitään uutta tämän jälkeen? Eipä sillä että siellä olisi uusia ominaisuuksia tullut viimeisten viiden vuoden aikana muutenkaan.
Onhan noita uusia tullut vaikka miten viime vuosina.
Tuossa yllä olevassa linkissäkin on mun mielestä kaikki sellaisia, mitkä pitäisi olla jo ilmaisessa mukana.
En itse usko että mikään laitteiden rautaan liittyvät ominaisuudet menisi maksumuurin taakse (esim joku EKG tms mittaus). Maksumuuri taakse ehkä menee juuri tarkempi raportointi ja statistiikkahistoria.
Aika perse suuntaus. Mitähän kuluttajasuojalaki sanoisi, jos nykyiset ominaisuudet muuttuisi nykyissä laitteissa maksullisiksi?
7e/kk jostain tekoälyttömyyskikkareesta, joo shut up and take my money.
Tuo nyt on trendinä vähän siellä sun täällä. Pyritään palvelulaskutukseen kertakaupan sijaan, jolloin kassavirta on vakaampi eikä business perustu siihen että vuosittain tehdään laitteesta uusi versio jossa on joku näennäisparannus, joka on amazing ja incredible ja houkutellaan jengi vaihtamaan vanhat laitteet uusiin.
Joo, näinhän se garmin varmaan ajattelee.
Jos otetaan esimerkiksi vaikka whoop. kk/maksu laitteen kanssa 30e ei alkuun kuulosta pahalta, mutta kun sen kääntää vaikkapa 4v ajelle, jonka kello hyvinkin kestää, niin garmin alkaakin tienata aika paljon vähemmän mitä whoop sillä "halppis" rannekkeella.
1440e, sillä saa jo muutamankin komean garminin kellon. Joissa siis on kyllä muutakin mukana kuin tuo ranneke. Ei ne nyt ihan ilmaisia ole tehdä tai suunnitella.
Ei oo ihan kestänyt kolmea vuotta garmineiden akut tai laitteet muuten joten se upgrade on "pakotettu" muutenkin. Tulee melkein halvemmaksi ostaa uusi vehje muutaman vuoden välein. Varsinkin kun tähän mennessä niille vanhoille on löytynyt joku toinen käyttäjä.
Kuka se toinen käyttäjä laitteelle, jonka akku on kaputt, on ollut?
Se joka käyttää vain lenkkien ajan eli noin tunnin pari kerrallaan. Vs itse lataan kerran viikossa joten jos akku ei enää kestä 7 päivää yhteen menoon, akku on kaput.
Sais eu säätää lain että akku pitää olla vaihdettavissa
No jaa, lähinnä en tykkää että kello ei mittaa erityisesti stressiä (koska tuppaa olemaan sen kanssa ongelmia). Vois tietty hoitaa sillä että ois stressikello ja lenkkikello. Ehkä joskus tulevaisuudessa onkin. Tai stressisormus.
Minusta kello ei suorituksen aikana mittaa muutenkaan stressiä. Ei siinä järkeä olisikaan urheilun aikana.
Ei mittaa eikä myöskään, jos se havaitsee paljon aktiivisuutta tai näitä move iq eventsejä. Helpostihan tuon näkee siitä käppyrästä Garmin Connectissa, että tyhjää on. Käyt esim. kolaamassa pihan lumesta laittamatta treeniä päälle niin siihen stressin mittaukseen tulee aukko.
Niin se urheiluhan on vähän samanlaista rasitusta kropalle kuin stressikin. Ei kellon ole mahdollista mitata erillistä stressitasoa kun suoritus on käynnissä. Näin ainakin itse ajettelen ja sen vuoksi en nää syytä pitää kelloa ajaessa, kun data tulee kuitenkin edgestä.
Jep, ei sillä ole merkitystä, jos on Edge mittaamassa.
Mittailikohan nuo Garminit kuitenkin hrv:tä suorituksen aikana? Ajattelin että laite pystyisi käyttämään tuota tietoa osana sen hetken suorituskyvyn arvointia. Tietysti sykkeen, tehon ja/tai nopeuden kanssa yhdessä.
En ole ihan varma, enkä ainakaan usko että kello kykenisi noita mittaamaan kunnolla ajon aikana. Mutta tässä olisi minustakin kehitettävää ja varmasti tuleekin jossain vaiheesse connect+ mukaan. Eli garmin alkaisi käyttämään paremmin edgeä+sykevyötä avukseen suorituskyvyn ja palautumisen arviointoon. Ja yhdistäisi nämä kellon dataan. Tämä puoli taitaa olla vielä aika lapsenkengissä. Voi olla toki ihan tarkoituksellakin näin. Saa heti miettimään connec+ tilaamista...
Ei kai hrv:tä ole tarkoitus mitata suorituksen ainana? Eikö se ole palautumisen indikaattori.
Suuntohan toi tuon ominaisuuden juuri käyttöön yhdessä kotimaisen monicardin kanssa. Laskevat kynnyksiä hrv:n avulla. Sykevyö luonnollisesti pakollinen. Eihän sitä myöskään tiedä vaikka Garminkin tuota mittaisi, mutta sitä vaan ei näytetä meille ja hyödynnetä vielä. Vähän samaan tyyliin, kun korkeuden ja ilmanpaineen mittaavassa anturissa on lämpöanturi, mutta sitä ei kaikki merkit käytä.
Suunto toi tuon tosiaan kelloihinsa. Kehitetty yhdessä Monicardin kanssa joka on joku Tampereen yliopiston spin off. Rainmaker ei ole vielä tuosta tehnyt mitään juttua, vaikka on sitä labrassa testannutkin.
Muistaakseni se alkuperäinen "keksijä" marco altini, totesi itse ettei tuo ole oikesti toimiva tapa arvioida aerokynnystä.
Mutta tuosta on tosiaan aikaa jo, en ole yhtään seurannut onko tilanne muuttunut.
Viime viikolla kuuntelin yhden podcastin, jossa oli yksi näistä tutkijoista mukana ja oli siinä rajoituksia lajien ja harjoitusten suhteen missä toimii paremmin ja missä ei.
Garminin käyttäjänä taidan tehdä saman kuin kaverini joka oli aiemmin innokas seuraamaan elämäänsä erilaisten laitteiden kautta:
Myydä kaikki sykettä, vauhtia, stressiä ja mielentilaa jne yms mittaavat laitteet pois ja luottaa kropan tuntemuksiin näistä samoista asioista joita se on oppinut tekemään satotuhansia vuosia. Kaverini kertoi miten vapauttavaa on lähteä lenkille ihan tuosta vaan ilman akkujen latailua ja säätämistä lenkin jälkeen, kroppa tietää mitä tapahtuu ilman että kaupallinen laite sen saman kertoo. Ja mitä tärkeintä, se stressikin hävisi kun lepää silloin kun väsyttää tai vauhti on äitynyt liian kovaksi.
^ Olen vähentänyt oman älykellon käyttöä aika paljon kun älykelloihin tulee meikäläisenkin suhtauduttua varauksella. Garmin saattaa kertoa että hyvin nukuttu ja energiaa riittää vaikka oma tuntemus on päinvastainen. Todellakin, mitenkäs ennen pärjättiin kun ei ollut älykelloja.
Sent from my iPad using Tapatalk
Kirjanmerkit