Näytä tavallinen näkymä : Uusi maastopyörä ensikertalaiselle alle tuhannella eurolla
Hei te kokeneemmat pyöräilijat! Viitsisittekö auttaa minua uuden maastopyörän hankinnassa? Kriteerit pyörälle ovat pitkäikäisyys, helposti huollettava, varaosien hyvä saatavuus ja tietenkin hinta ei saa ylittää yli tuhannen euron rajaa. Pyörää käyttäisin, metsä poluilla, kaupungin liikenteen vilinässä sekä pitkillä(?) sadan kilometrin matkoilla. Olen ajatellut ja katsellut Tunturin ja Nishikin maastopyöriä, mutta en niistä juurikaan ole lukenut hyvää. Olen foorumeilta lukenut ettei tuhannella eurolla saisi hyvää pyörää, mutta eipä minulla ole enempää siihen sijoittaa ja eiköhän mikä tahansa maastopyörä voita vanhan ''mummo pyörän''.
Kyllä tonnilla saa ihan hyvän pyörän. Jos tiedät minkä kokoisen pyörän haluat eikä nettikaupasta tilaaminen ole ongelma, niin tässä yksi hyvä vaihtoehto. 29 tuumainen kuulostaa mainitsemaasi käyttöön parhaalta vaihtoehdolta. http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-race-29-6.0-shimano-19775/wg_id-117
Keskiäkäinen lohjalainen
22.04.2014, 19.33
Kaks-ysi jäykkäperä sen varmaankin pitäisi olla. Sata kilsaa maantietä on tietysti nappularenkailla melkoinen matka.
Paljonkos kuskilla on mittaa? Jos koko natsaa, tässä on aika hyvä tarjous:
http://www.bike-discount.de/de/kaufen/cube-acid-29-black-n-white-10803/wg_id-117
Vakiosuositukset tonnin hintaluokkaan:
Shimanon osilla:
http://www.bike-discount.de/de/kaufen/radon-zr-race-29-6.0-shimano-19775/wg_id-117
SRAMin osilla:
http://www.bike-discount.de/de/kaufen/radon-zr-race-29-6.0-sram-19779/wg_id-117
Molemmat aivan kunnon vehkeitä.
Niin ja tietysti myös tämä on kelvollinen kulkine:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3208
Siinähän noita, hyvä syy unohtaa Nishiki ja Tunturi...
ohhoh enpä olisi uskonut saavani näin nopeasti vastauksia, kiitos jo näistä! Niin totta tosiaan kuskilla on mittaa 180cm. Kynnys tilata netistä on korkea, joten onko Radon pyörillä jälleenmyyjää suomessa tai onko samaan hintaluokkaan muita vaihtoehtoja, joita ei tarvitsisi tilata netistä?
Keskiäkäinen lohjalainen
22.04.2014, 20.32
Radonit ja Canyonit ovat postimyyntipyöriä. Vastaavien hinta Suomesta ostettuna on satasia kalliimpi.
Onko asia siis niin, ettei suomesta saa tuhannen euron budjetilla pyörää, joka täyttäisi kriteerit, jotka mainitsin?
Mikael partti
22.04.2014, 20.56
http://www.chainreactioncycles.com/mobile/fi/en/corratec-x-vert-limited-edition-bike-2013/rp-prod91545 mul o toi... On ollu tosi hyvä... Jos oot shimano fani ni sit en suosittele... Kyllä o sramit toimibu tosi hyvi... Hinta alhainen jos katsot mitä osia pyörässä on
Sent from my Lumia 710 using Tapatalk
Haluaisin vielä kuulla, mikä tekee tunturista ja nishikistä huonomman kun nuo radonit ja canyonit?
Keskiäkäinen lohjalainen
22.04.2014, 21.14
Onko asia siis niin, ettei suomesta saa tuhannen euron budjetilla pyörää, joka täyttäisi kriteerit, jotka mainitsin?
Aika paljon taso tipahtaa, jos jättää Sakujen postimyymälät vaihtoehtojen ulkopuolelle. Nuo linkatut ovat jo oikeita maastopyöriä, joissa ei mikään osa ole enää kuraa. Suomi-kauppojen tarjonnassa ainakin etuhaarukka on sutta alle tonnin hintaluokassa.
onko teillä kokemuksia cube merkkisistä pyöristä?
Tossa suomesta...
http://www.bikeshop.fi/Kona_Taro/ekauppa/pKOTA/&listpos=20
Bikeshopin alennuskäytäntö...
http://www.bikeshop.fi/index.php?type=0&id=15&pageid=15
Usko suosiolla, että tarvitset pari kolme pyörää noihin tarkoituksiin. :D Mieti, mikä on tärkeintä, ja osta pyörä siihen käyttöön.
Jos tärkeintä on maasto, niin (suomihinta) 1,5 K€ 29". Maantielle voit saada jotain tonnilla. Esimerkiksi Konan Honky Tonk on kiinnostava.
Sent from my iPhone using Tapatalk
orc biker
23.04.2014, 14.14
ohhoh enpä olisi uskonut saavani näin nopeasti vastauksia, kiitos jo näistä! Niin totta tosiaan kuskilla on mittaa 180cm. Kynnys tilata netistä on korkea, joten onko Radon pyörillä jälleenmyyjää suomessa tai onko samaan hintaluokkaan muita vaihtoehtoja, joita ei tarvitsisi tilata netistä?
Cube. Niitä saa Suomesta n. parisen sataa kalliimmalla, mutta tinkimällä vähemmän (etenkin varusteita saa usein "lähes kaupan päälle").
Onko asia siis niin, ettei suomesta saa tuhannen euron budjetilla pyörää, joka täyttäisi kriteerit, jotka mainitsin?
Ei todellakaan ole. Hifistelijät ovat todellisuudesta vieraantuneita. Suomesta saa tonnilla oikein hyvän Cuben, jonka joustohaarukka on enemmän kuin riittävä ajoihisi (ja melkein kenen tahansa ei-kilpailevan harrastajan ajoihin). Esim. Acid 29 lähtee tonnilla jo tinkimättäkin. Tuossa ei ole mitään vikaa. Katso kuitenkin, että myyvät 2014 mallia, niin siinä on vähän arvokkaampi haarukka kuin edellisen vuoden mallissa.
http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/acid/acid-29-grey-white/
Ja mitä käyttötarkoitukseen tulee, niin oikein hienosti sopii tuollainen siihen. Etujousitettu leveillä ilmavilla renkailla ja suhteessa alhaisilla rengaspaineilla ja pystyllä ajoasennolla varustettu pyörähän on vain mukava. Hitaampi se on tietysti maanteillä, mutta menee vakaasti ja mukavasti. Ei mitään ongelmaa. Hifistit eivät tietysti tule toimeen yhdellä pyörällä, mutta heillä nyt on muutenkin niin vaikeaa esim. noiden osien kanssa, kun mikään ei tunnu riittävän.
Lähes kaikista kivijalkakaupoista ostetuista pyöristä saa euroja pois suosituishinnasta, kun osaa tinkiä. ;) Vakioasiakkaille antavat alennukset kysymättäkin. ;)
Vuorokauden vanha säie eikä kukaan ehdottanut c-kirjaimella alkavaa pyörätyyppiä, mikäs nyt? :)
Omat kokemukset Cubesta hyviä. Vaikka nuo Rokkarin keulat ovat omaan makuun nykyään aivan liian pomppukeppimäisiä,
nautin maastopyöräilyn aloittamisesta suuresti tämän merkin pyörän ohjaksissa ja vasta kun itse alkoi ymmärtää minkälainen ajo eniten maistui, tuli pyörän vaihto eteen.
Eikä se ulkomailta tilaaminen sitten niin kamalaa ollutkaan kun sen kerran uskalsi tehdä :)
Tunturi ja Nishiki jäävät nopeasti jalkoihin kun verrataan minkälaisilla osasarjoilla pyörät ovat varustettu.
Jos tuhannen euroa pyörään laittaa, niin ei kannata kyllä noihin merkkeihin päin katsoa.
Itse ajelen sillä vajaan tonnin 29-jäykkäperällä kaikki ajot tarkoituksesta, vuodenajasta ja pituudesta riippumatta, eikä vituta. Wakawat Harrastajat (tm) varmaan nauraisivat pyöräni ja touhuni ulos rakennuksesta, mutta kilometrejä kertyy aikaisempaa enemmän ihan silkasta ajamisen ilosta. Älä anna toisten pilata iloasi, vaikkei se heille itselleen kelpaisikaan.
Rengasvalinta luonnollisesti vaikuttaa pyörän käytökseen hurjasti: itselläni on talveksi nastat, kesäksi maastokumit, ja syksylle ja keväälle (jolloin opiskelujen ja ailahtelevien sääolosuhteiden vuoksi tulee ajettua maastossa melko vähän) hyvin rullaavat matalanappulaiset nakit. Valinnat perustuvat omiin mieltymyksiini, viitseliäisyyteeni ja erilaisten ajojeni suhteelliseen määrään, joten toki saatat pärjätä enemmällä tai vähemmälläkin. Näitä voi miettiä tarkemmin sitten kun pyörä on tullut tutuksi, foorumilta löytyy aiheesta vaikka mitä.
EDIT: Oletettavasti tuohon tonnin budjettiin ei tarvitse sisällyttää kaikkea enemmän tai vähemmän tarpeellista tilpehööriä, kuten lokasuojia, seisontatukea, valoa, lukkoa sun muuta?
Keskiäkäinen lohjalainen
23.04.2014, 21.09
Tuo Cube Acid vm. 2014 näyttää kelpo vehkeeltä. Aiemmin siinä oli kurarajan alapuolelle jäävä haarukka. Jos sellaisen saa alle tonnilla Suomesta niin eiköhän case ala olla taputeltu. Nuo Radonit ja Canyonit ovat vähän paremmmista komponenteista kasattuja ja kevyempiä, mutta ero ei ole läheskään niin iso kuin Tunturin/Nishikin ja Cuben välillä.
orc biker
23.04.2014, 21.23
Tuo Cube Acid vm. 2014 näyttää kelpo vehkeeltä. Aiemmin siinä oli kurarajan alapuolelle jäävä haarukka.
Vuoden 2013 mallissa oli ihan samalla vaimennusteknologialla (Turnkey) toteutettu haarukka.
Itse ajelen sillä vajaan tonnin 29-jäykkäperällä kaikki ajot tarkoituksesta, vuodenajasta ja pituudesta riippumatta, eikä vituta. Wakawat Harrastajat (tm) varmaan nauraisivat pyöräni ja touhuni ulos rakennuksesta, mutta kilometrejä kertyy aikaisempaa enemmän ihan silkasta ajamisen ilosta. Älä anna toisten pilata iloasi, vaikkei se heille itselleen kelpaisikaan.
Tämä vakava harrastaja ei ainakaan naura kenenkään pyörälle. Toisaalta kun olen aloitteleville kavereille pyörää tonnin hintaluokassa suositellut, niin totuus on, että suomesta tonniin on vaikea saada asiallista. Yleensä samaan hintaa saa ulkomailta tilattua astetta paremman osasarja ja mikä tärkeintä toimivan keulan (olettaen, että tarvetta on). Itselleenhän se pyörä ostetaan ja vähän paremmasta pyörästä saa enemmän irti ja ei tule heti päivitystarpeita. Toiset sanovat, että kun ei paremmasta tiedä, niin menee hunompikin. Voihan se niinkin olla, mutta suosittelen silti ostamaan sen "yhden pykälän paremman". Aloittelijalle noi Cubet, Radonit jne. kyllä tarjoavat parasta hinta- ja laatusuhdetta.
perminna
28.04.2014, 17.50
Lainaan ketjua, jotta ei tarvitse avata uutta lähes samasta aiheesta.
Haaveena on ostaa ensimmäinen maastopyörä tämän vuoden aikana. Ehkä jo kesäksi, mutta viimeistään syksymmällä. Tarkoitus olisi ajaa ainakin aluksi metsäpolkuja, sorateitä, moottorikelkkareittejä, ja muuta kesyä maastoa. En aio hyppiä, pomppia tai hurjastella alamäkiä. Talviaikana pitäisi pystyä tarvittaessa ajamaan työmatkaa (alle 10km / suunta). Hintahaarukka on 800-1100 euroa eikä ulkomailta tilaaminen ole mahdotonta. Hinnan vuoksi kannattanee panostaa hyvään jäykkäperäiseen pyörään, eikö? Taustatyön perusteella kannattaisi katsella joko 29- tai 27.5-tuumaisia pyöriä - olenko oikeilla jäljillä? Vaihdepuolelta kokemusta on vain Shimanosta, mutta hyvin perustellen voin harkita myös SRAMia. En täysin pysty perustelemaan miksi, mutta 2x10/9-vaihteisto tuntuisi parhaalta, mutta budjetin perusteella näyttäisi 3x10/9 olevan melkeinpä pakollinen. Miksi 2x-vaihteistolliset pyörät ovat kalliimpia kuin 3x-vaihteistolliset?
Tässä muutamia vaihtoehtoja, jotka olen löytänyt budjetin perusteella. Onko näistä joku erityisen huono / ylivertainen hintaan nähden? Muitakin ehdotuksia saa heittää.
Canyon AL 29 5.9 (W) (29") https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3206 / https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3207
Canyon Yellowstone AL 29 4.9 (29") https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3327
Radon ZR Lady 7.0 (26") http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Lady-7-0_id_25891_.htm
Radon ZR Team 7.0 (26") http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-7-0_id_25867_.htm
Radon ZR Race 29" 6.0 Shimano (29") http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-Shimano_id_25878_.htm
On-one 45650B Deore (27.5") http://www.on-one.co.uk/i/q/CBOO45650BDEO/on-one-45650b-shimano-deore-mountain-bike
On-one 456 Evo 2 Deore (29") http://www.on-one.co.uk/i/q/CBOO456EVO2DEO/on-one-456-evo-2-shimano-deore-mountain-bike
Rose The Duchess 1 27.5" 2014 (27.5") http://www.rosebikes.fi/bike/rose-the-duchess-1-275-2014/aid:652861?bikevariantchanged=1
Tähänkään mennessä polkupyöräni eivät ole olleet naistenmalleja, joten se ei ole pakollista, vaikka keskimittainen nainen olenkin, jos vain tarpeeksi pieni runkokoko löytyy valikoimasta.
3x10 lienee yleinen siksi, että 3-rattaisia kampia saa halvemmalla kuin 2-rattaisia. Siksi niitä laitetaan halvempiin pyöriin. 3-rattaisesta kampisetistä saa kyllä helposti 2-lehtisen ruuvamaalla isoimman rattaan pois, mutta operaation järkevyys on vähintäänkin kyseenalainen. Yleensä noi kolme ratasta kun ovat 22/32/42. Ja 2 ratasta esim. 24/38. 42 postamalla siis 22/32 jäisi jäljelle ja toi ei yhdistelmänä ole mitenkään järkevä. Irtorattaat taas maksaa niin paljon, että edukkaammaksi tulee ostaa uudet kammet rattaineen.
Tosin 2x kampiakin saa suht edukkaasti:
http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/shimano-deore-m615-10-speed-double-chainset/rp-prod108774
http://www.bike-components.de/products/info/p35383_Deore-Kurbelgarnitur-FC-M615-Hollowtech-II-Modell-2014.html
3-rattaiset alkaen jotain 25eur.
orc biker
28.04.2014, 18.54
3x10 lienee yleinen siksi, että 3-rattaisia kampia saa halvemmalla kuin 2-rattaisia. Siksi niitä laitetaan halvempiin pyöriin.
Ja siksi, että se on monikäyttöisin vaihtoehto. Viime lenkilläni taas totesin, että onneksi ei ole 2x10, koska tarvitsin sekä pienintä että suurinta vaihdetta. 2x10 on muotia ja sopiikin tietysti monelle, mutta ei siinä kaikki ole parempaa, enkä edes puhu vain välitysalueen koosta.
orc biker
28.04.2014, 19.05
En täysin pysty perustelemaan miksi, mutta 2x10/9-vaihteisto tuntuisi parhaalta, mutta budjetin perusteella näyttäisi 3x10/9 olevan melkeinpä pakollinen.
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-SRAM_id_25879_.htm
Tiputtaisin pois On-onet. Niissä on minusta turhan paljon joustoa tuohon käyttöön nostamassa turhaan keulaa. Ja niissä on rasittavaa, ettei löydy kuin yksi juomapullotelineen paikka (kesähelteillä ikävää, ellei halua kantaa juomistaan selässä). Toki nippusideratkaisujakin löytyy. Rose on aika tyyris osiinsa nähden. Radon, Canyon ja voit lisätä vielä Cuben listalle. Näiltä voit ostaa hintaluokassa ihan minkä vain pyörän ja saat parhaat osat hintaansa nähden. Tosin 26-tuumaisista Team 7.0 on minusta Ladyyn verrattuna hyvin kannattava 50 €:n lisäsijoitus, niin saa Reban vs. 30 Gold.
Mitä tulee tuohon 2x10 vs. 3x10, niin siitä ei löydy mitään yleistä totuutta. Jos se tuntuu paremmalta, niin ota se. Siinä on etuna esim. etuvaihtajan helpompi säätäminen (ei sinällään mikään vähäinen etu!). Painosta puhuminen on pyörän speksaajien juttuja, ihan höpöä suurimmalle osalle. Ketjulinja suorempi, no joo. Mutta tärkein on tietysti se, miten sen mahdollistama vaihtaminen sopii ajotyyliin. Toisaalta 3x10 tuo suuremman välitysalueen, vähemmän "korjausvaihtoja" takana edestä ratasta vaihdettaessa, useammin mahdollisuuden tiputtaa nopeammin välityksiä yhdellä naksautuksella (vaihdetaan eturatasta, eikä monta kertaa takaratasta). Jne. Näkökulmia riittää. Ainoa varma juttu on se, että älä usko ketään, joka esittää jommankumman olevan parempi ratkaisu. Se on nimittäin aina käyttäjästä ja käyttötilanteesta kiinni.
Ja siksi, että se on monikäyttöisin vaihtoehto. Viime lenkilläni taas totesin, että onneksi ei ole 2x10, koska tarvitsin sekä pienintä että suurinta vaihdetta. 2x10 on muotia ja sopiikin tietysti monelle, mutta ei siinä kaikki ole parempaa, enkä edes puhu vain välitysalueen koosta.
Tästä olen ihan samaa mieltä. 3-rattaiset on kätevät normi ajossa koska kekimmäisellä rattaalla voi ajaa suurimman osan ajasta. 2x systeemissä esim mainitulla 24/38 välityksellä ollaan aina todella suurella tai todella pienellä rattaalla. Tämä on hyvä ainoastaan silloin jos reidet riittää ajamaan suurimman osan ajasta isommalla rattaalla. Myös 2x ja 3x systeemien painoero on aika mitätön, vasta 1x systeemillä saadaan suurempaa muutosta aikaan.
Kannattaa myös huomioida että renkaan tuumakoko vaikuttaa välityksen raskauteen. Karkeasti 32t eturatas 26 tuumaisessa vastaakin 30t ratasta 29 fillarissa.
Muitakin ehdotuksia saa heittää.
Kannattaa tosiaan Cuben (http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-2014-Mountainbikes/l-WG000985) tarjontaan tutustua. Sivuston hinnoissa on vielä tinkivaraa ilmoitetetuista.
arctic biker
28.04.2014, 19.43
älä usko ketään, joka esittää jommankumman olevan parempi ratkaisu. Se on nimittäin aina käyttäjästä ja käyttötilanteesta kiinni.
Kolme vuotta tai oikeestaan neljäkin sain 2x10 maasturin alle. Se on parempi. Silloin kun sitä pienintä 22piikkistä kolmirattaisissa kaipas yllättäen jyrkässä ylämäessä niin eihän ne perushintatason etuvaihtajat jaksanu tehä mitään.
Etuvaihtajassakin pienemmälle rattaalle vaihto perustuu vaihtajan jousen vetoon. Kolmerattaisissa yksinkertaisesti ei jousessa ole riittävästi voimaa.
Kahden rattaan kammissa yhtälö järkevän pientä voimaa peukalolta vaativa isommalle vaihto ynnä riittävän terhakka vaihtajan jousen voima pienemmälle toteutuu. UGH
orc biker
28.04.2014, 20.19
Kolme vuotta tai oikeestaan neljäkin sain 2x10 maasturin alle. Se on parempi. Silloin kun sitä pienintä 22piikkistä kolmirattaisissa kaipas yllättäen jyrkässä ylämäessä niin eihän ne perushintatason etuvaihtajat jaksanu tehä mitään.
Sinulle parempi. Jos väität, että se on kaikille muillekin parempi, niin sitten sinua ei kannata tässä asiassa kuunnella kovinkaan tarkasti. Sellainen nimittäin kertoisi, että ei tiedä asiasta, erilaisista käyttötilanteista ja erilaisista ajotyyleistä tarpeeksi.
Lisätään listaan pari kotimaasta saatavaa, Kona Mohala http://www.bikeshop.fi/index.php?module=ekauppa&type=2&product=KOMO
ja
Felt Nine 50 http://www.bikeshop.fi/Felt_Nine_50/ekauppa/pFENINE50/
Vaihdeasiasta on vaikea sanoa, ennenkuin itse kokeilee. 2011 vaihdoin 3x9:stä 2x10:een, alkukesästä 2013 mentiin 1x10 ja elokuusta 2013 on menty sinkulalla / fiksillä kaikki ajot. Tahkon 120km on myös ohjelmassa tänä kesänä...
En ois uskonut vielä vuosi sitten ikinä sinkulalla ajavani. Joskus pidin urotekona ajaa esim. Stadissa Paloheinän mäen jyrkkä ylös 3x9:n 32t keskirattaalla, sitten se meni 1x10 36t edessä ja viime kesänä 29" sinkulalla 32x18 välityksellä...
Vähän kaukana ollaan aiheesta, mutta ponttihan oli, että ei kannata tuomita kokeilematta.
42 postamalla siis 22/32 jäisi jäljelle ja toi ei yhdistelmänä ole mitenkään järkevä
Miten niin ei ole? Mulla oli tovin täysjäykässä 29erissä tuollainen viritelmä ja ihan järkevältä se tuntui. 32 piikkisellä pääasiassa ajettiin ja silti oli se pelastusrengas pahimpiin paikkoihin. Myönnän ettei reisi riittänyt ajamaan 29eriä Ruskotunturin päälle 32 piikkisellä syksyn sateiden pehmittämällä reitillä.
Okei. Huono sanavalinta. Meinasin, ettei ole järkevin mahdollinen.
perminna
29.04.2014, 09.55
Kiitos kaikille kommenteista pyöriin ja vaihteistoon liittyen. Olen nyt vajaan kuukauden ajanut 2x9-vaihteiselle Honky Tonkilla ja siinä tuo tuntuu toimivan, mutta pyörää ei tietenkään voi verrata maastopyörään missään suhteessa. Etuvaihtajassa kun on pienemmällä rattaalla kaksi asentoa, jotta saa koko takapakan käyttöön yms. Taidan nyt unohtaa 2x/3x-pohdinnan, ja otan vastaan sen, joka on muuten hyvässä pyörässä valmiina.
OK, On-onet pois. Rosekin pois.
Kiitos jan52:lle huomiosta rengaskoon vaikutuksesta välitykseen. 29 vs. 27.5 vs 26 -väittelyitä on foorumilla paljonkin, mutta onko näillä muuten eroa minun käytössäni? Kannattaako Radonin 26-tuumaiset kuitenkin koon vuoksi unohtaa? Toimiiko 29- tai 27.5-tuumaiset renkaat pienemilläkin runkokooilla järkevästi?
Jos vertaa Radon ZR Team 29 7.0- ja ZR Race 29 6.0 (Shimano) -malleja, mikä tekee tuon 300 euron hintaeron? Racessa parempi iskari ja reilun kilon kevyemmät osat? SLX-jarrut ja XT/Deore-vaihtajat kummassakin. Toisin sanoen, saako 300 eurolla järkevästi lisähyötyä?
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Team-29-7-0_id_25871_.htm
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-Shimano_id_25878_.htm
/ edit
Bike-discount.de on näemmä jo myynyt 16-tuumaiset loppuun ZR Team 7.0 26" -mallista (tai sitten niitä ei ole edes ollut), joten sitä ei tarvitse ainakaan tälle vuodelle enää miettiä.
perminna
07.05.2014, 21.09
Excel-väännön jälkeen loppusuoralla on nyt neljä pyörää hintahaarukassa 999-1099 euroa ja painohaarukassa 11,5-12,7 kg. Osaisiko joku tottuneempi maastopyöräilijä kertoa, mikä näistä olisi paras diili?
Radon ZR Race 29 6.0 Shimano | Reba, Elixir 1-jarrut, Deore+XT-vaihtajat, Nobby Nic | 999 € | http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-Shimano_id_25878_.htm
Canyon Grand Canyon AL 6.9 | Reba, Elixir 5-jarrut, SLX+XT-vaihtajat, X-King | 999 € | https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3208
Cube LTD 29" | Reba, Acera-jarrut, SLX+XT-vaihtajat, Rapid Rob | 999 € | http://www.cube.eu/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-pro-29-blackline/
Cube LTD Pro 27.5"/29" | Manitou Marvel, Deore-jarrut, SLX+XT-vaihtajat, Rabid Rob | 1099 € | http://www.cube.eu/bikes/mtb-hardtail/ltd/ltd-pro-275/
Radon vaikuttaa muihin nähden aavistuksen kalliilta ja foorumia lukiessa jäänyt siitä ehkä eniten halpiksen maku.
Canyon viehättäisi eniten designiltaan, mutta toimitusaika on ikävä tosiasia. Grand Canyonista kelpaisi halvempikin 5.9-malli, mutta sitä joutuisi odottamaan jopa elokuulle asti. 6.9:n saattaisi saada kesä-heinäkuussa. Kannattaako Canyonin pyörää odottaa hieman ylimääräistä?
Onko Cube LTD Pro 100 euroa muita kalliimman hinnan väärti? Cuben ostan fun-corner.de:stä, mikäli siihen päädyn.
Miten 27.5" ja 29" eroavat toisistaan käytössä? Kumpaa kokoa suosittelisitte helppoon maastoon, poluille, ja talviaikaan sekalaiseen pyöräilyyn?
Haluaisin mahdollisimman kevyen, luotettavan ja toimivan kamppeen, josta olisi iloa pitkäksi aikaa. Siksi jätin lopulta halvemmat mallit (Canyonia lukuunottamatta) pois laskuista.
orc biker
07.05.2014, 21.48
Käytännössä nuo ovat melkein yksi ja sama pyörä. Kaikki ovat yhtä hyviä, melkein samoilla osillakin. Enkä erityisesti välittäisi ilmoitetuista painoista jo siksi, että eroja tulee paljon renkaista ja puuttuvista polkimista yms. vertailukelvottomasta. Ei sillä, että muutenkaan erityisesti välittäisin. Ja ehkä mittaustavassakin on eroa... Manitoun haarukan ottamista ennen kannattaisi selvittää, missä on sinua lähin huolto, kun se ei taida olla läheskään yhtä yleinen kuin Rockshox.
27,5" ero 26":een on minusta aika olematon. Ei se ole edes numeron hämäämällä tavalla puolivälissä niitä, ellen ihan väärin muista. Ei voi suositella mitään. Kummassakin (29 vs. 27,5) on omat puolensa. Toinen rullaa paremmin, toinen on näppärämmän oloinen. Kaikella kolmella selviää. Kannattaa ottaa se, jolla luulee tykkäävänsä ajaa eniten. Sitä ei oikein voi kukaan ulkopuolinen tietää.
perminna
07.05.2014, 21.55
Käytännössä nuo ovat melkein yksi ja sama pyörä. Kaikki ovat yhtä hyviä, melkein samoilla osillakin. Enkä erityisesti välittäisi ilmoitetuista painoista jo siksi, että eroja tulee paljon renkaista ja puuttuvista polkimista yms. vertailukelvottomasta. Ei sillä, että muutenkaan erityisesti välittäisin. Ja ehkä mittaustavassakin on eroa... Manitoun haarukan ottamista ennen kannattaisi selvittää, missä on sinua lähin huolto, kun se ei taida olla läheskään yhtä yleinen kuin Rockshox.
Kiitos! Hyvä pointti tuo keulan huollettavuus.
Tuli vielä mieleen, että pitänee käydä vielä katsomassa Feltejä paikallisessa viikonloppuna. Tällä menolla en saa tehtyä edes päätöstä ennen kesää.
Minä kävin kuukausi-pari sitten aika lailla saman väännön :-) Pienirunkoista ensimmäistä kohtuuhintaista maasturia etsin, luin, kyselin, surffasin ja speksailin, paikallisessa liikkeessäkin paria, kolmea sopivan kokoista jo kokelin; Cube LTD SL 27,5 oli juuri myyty, Acidia ei vielä kasattu. Grand Canyon 6.9 naisten 27,5 mallin saaminen olisi mennut heinäkuulle. Sattumalta fillaritorilta bongasin vähän ajetun Yellowstone 5.0:n, 26" renkailla. Ostin sen ja ihan tyytyväisenä muutaman lenkin ehdin ajaa ennen kuin läheltä löytyi sopivan kokoinen yhtä vähän ajettu 2013 Cube LTD 29" renkailla, siinä se sitten oli. Jos koko 15 on sopiva, tule testaamaan, tai muutenkin, pohjois-Oulusta löytyy.
perminna
13.05.2014, 20.13
Päädyin lopulta ylittämään budjetin, mutta kohtuudella. Tilasin fun-corner.de:stä Cube Race One 27.5" -pyörän 16-tuumaisena. Malli on kait tämän vuotinen "erikoismalli" (Messemodel), jota ei löydy Cube sivuilta. http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-Race-One-Messemodel-grey-black-green-2014/c-WG000985/a-A015623 Sain vähän alennusta ohjehinnasta, mutta vähemmän kuin halvemmista malleista olisi saanut.
Spekseistä päättelin, että pyörässä on sama runko kuin LTD Prossa, mutta se on osien puolesta vähän viritetty -- eli Reba TL-keula ja jarruja lukuunottamatta XT-osat. Osien puolesta pitäisi olla erittäin hyvä hintalaatusuhde ja tällaiselle keskimittaiselle naiselle 27.5-tuumainen lienee bulkkipyöristä paremman kokoinen kuin monet 29erit.
Onko asia siis niin, ettei suomesta saa tuhannen euron budjetilla pyörää, joka täyttäisi kriteerit, jotka mainitsin?
http://www.xxl.fi/pyoraily/pyorat/maastopyorat/merida-big-nine-viper-maastopyora-29/p/1097690_1_style
Itsekin olen ensimmäistä kunnon maastopyörää hankkimassa. Budjetiksi ajattelin alunperin 1000€ mutta nälkä kasvaa tässä koko ajan totta kai. Mitä sanotte näistä kahdesta vaihtoehdosta?
http://www.bike-discount.de/en/buy/reaction-gtc-pro-27.5-black-n-green-20699/wg_id-6198
http://www.bike-discount.de/en/buy/zr-race-650b-8.0-17819/wg_id-6198
Onko mitään oleellista eroa? Cube pyörää ei ole heti saatavilla, eli statuksena on "in the pipeline", kauankohan sen toimittamisessa voisi kestää?
Itse painin ihan saman asian kanssa kuin viestiketjun aloittaja. Olen kallistumassa Crescent Lodur pyörään.
Itsekin olen ensimmäistä kunnon maastopyörää hankkimassa. Budjetiksi ajattelin alunperin 1000€ mutta nälkä kasvaa tässä koko ajan totta kai. Mitä sanotte näistä kahdesta vaihtoehdosta?
http://www.bike-discount.de/en/buy/reaction-gtc-pro-27.5-black-n-green-20699/wg_id-6198
http://www.bike-discount.de/en/buy/zr-race-650b-8.0-17819/wg_id-6198
Onko mitään oleellista eroa? Cube pyörää ei ole heti saatavilla, eli statuksena on "in the pipeline", kauankohan sen toimittamisessa voisi kestää?Itsellä on käytännössä vastaava viime vuoden mallia oleva Radoni. Noista päätyisin Radoniin. Suurta eroa ei ole osissa, mutta muutamat osat Radonissa näyttäisi olevan parempaa sarjaa.
Mitä sanotte näistä kahdesta vaihtoehdosta?
http://www.bike-discount.de/en/buy/reaction-gtc-pro-27.5-black-n-green-20699/wg_id-6198
http://www.bike-discount.de/en/buy/zr-race-650b-8.0-17819/wg_id-6198
Onko mitään oleellista eroa? Cube pyörää ei ole heti saatavilla, eli statuksena on "in the pipeline", kauankohan sen toimittamisessa voisi kestää?
Cubessa on kuiturunko, mutta toisaalta Manitoun keulan huoltaminen Suomessa on vähän heikkoa.
Mikäli Cube kiinnostaa, niin pyydä tarjous Fun Cornerista (http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-2014-Mountainbikes/l-WG000985) ja samalla saat tietää toimitusajan.
perminna
20.05.2014, 22.21
Cube Race One-pyörä saapui tänään ja sain sen kasattuakin ajokuntoon. Koko (27.5" rengastus, 16-tuumainen runko) osui kyllä todella hyvin kohdilleen. Mitat on siis 167cm/79cm. Ohjaustanko tuntuu näin naisihmisenä vähän leveältä (720mm), mutta ehkä se on osittain myös tottumiskysymys fitness- ja maantiepyörien jälkeen. Satulan kohtaa ja mahdollista stemmin pituutta pitää miettiä sitten, kun pääsee vähän paremmin sinuiksi uuden pyöräilylajin kanssa.
Samaa kaliiberia olevan kuskin samankokoisesta täpäristä pitäisi juuri tuon levyistä ohjaustankoa kaventaa. Käsittääkseni aika leveä tuo on, joku viisaampi kertonee syyn.
Ohjaustanko tuntuu näin naisihmisenä vähän leveältä (720mm), mutta ehkä se on osittain myös tottumiskysymys fitness- ja maantiepyörien jälkeen. Satulan kohtaa ja mahdollista stemmin pituutta pitää miettiä sitten, kun pääsee vähän paremmin sinuiksi uuden pyöräilylajin kanssa.
Kannattaa tosiaan ensin hieman totutella, ennen kuin tuomitsee leveän tangon. Itselle joskus aikoinaan 660 leveä tanko tuntui leveältä ja nyt 740 leveä tuntuu kapealta. Se tuo mukavasti vakautta ajoon.
Mikäli kuitenkin tanko on oikeasti liian leveä niin kannattaa ensin kokoeilla oikeaa leveyttä siirtämällä gripit, jarrut ja vaihtajat kapeammalle otteelle. Sitten vasta kun sopiva leveys on löytynyt niin ottaa rautasahalla tai putkileikkurilla ylimääräiset pois. Leveää tankoa saa aina kapeammaksi, mutta ei toisinpäin. Kannattaa myös huomioida että tangon mitat vaikuttaa myös optimaaliseen stemmin pituuteen ja nousuun.
Viestiketjun otsikko sopii niin hyvin myös omiin tarpeisiini, joten jatkampa tähän:
Etsiskelen myös tonnin hintahaarukkaan sopivaa maastopyörää. Pääasiassa tulisi ajeltua tuolla Espoon keskuspuistossa pururadoilla ja jonkin verran metsäpoluilla/reiteillä. Viestiketjun alussa oli suositeltu Radonin ja Canyonin pyöriä, jotka vaikuttivat varteenotettavilta vaihtoehdoilta. Kuitenkin Canyonin toimitusaika näyttää olevan melko pitkä (elokuulle menisi) ja noista suositelluista Radoneista ei näytä olevan saatavilla itselleni sopivankokoista pyörää. Olen siis 183cm pitkä.
Itse katselin tätä pyörää, mutta koska en noista osasarjoista mitään tiedä, löytyisikö teiltä kokeneimmilta neuvoa ja näkemystä:
http://www.bike-discount.de/en/buy/acid-29-grey-n-white-20181/wg_id-117
Tuo lähtisi 899 eurolla, olisiko järkiostos?
Mitä käytännössä voisin saada parempaa, jos sijoittaisin muutaman satasen enemmän, esim tähän pyörään:
http://www.bike-discount.de/en/buy/ltd-race-29-blackline-20189/wg_id-117
Olen avoin kaikille ehdotuksille, ei sen välttämättä tuo Cube tarvitse olla. Pyörän voin ostaa joko Suomesta tai ulkomailta nettikaupasta. Löytyyköhän sellaista pöyrää tähän hintahaarukkaan, että sillä viitsisi ajella vielä parinkin vuoden päästä harmittelematta että "olisi sittenkin pitänyt laittaa se pari satasta enemmän..."
Sitten samalla pitäisi varmasti tilata myös nuo lukkopolkimet ja kengät, löytyykö näihin mitään suosituksia?
orc biker
30.05.2014, 01.57
Tuo lähtisi 899 eurolla, olisiko järkiostos?
Ei siinä mielessä, että itse ostin mielestäni ihan vastaavan 700 €:lla. Cube ei ehkä tuossa hintaluokassa pärjää Radonille ja Canyonille, mutta se nyt ei tässä vaiheessa kesää enää lohduta. Osta Cube LTD 29 ennemmin tuon sijaan. Siinä minusta Cubella kohtaa parhaiten hinta ja laatu.
Polkimiksi Shimano PD-M520 ja kengiksi sellaiset, jotka istuvat parhaiten jalkaasi.
perminna
30.05.2014, 10.14
Itse katselin tätä pyörää, mutta koska en noista osasarjoista mitään tiedä, löytyisikö teiltä kokeneimmilta neuvoa ja näkemystä:
http://www.bike-discount.de/en/buy/acid-29-grey-n-white-20181/wg_id-117
Tuo lähtisi 899 eurolla, olisiko järkiostos?
Mitä käytännössä voisin saada parempaa, jos sijoittaisin muutaman satasen enemmän, esim tähän pyörään:
http://www.bike-discount.de/en/buy/ltd-race-29-blackline-20189/wg_id-117
Kun tilasin omaa Cubeani fun-corner.de -kaupasta, Acidin olisin saanut hintaan 799 € sis. postikulut. Päädyin kuitenkin kevyempään ja paremmin varusteltuun (XT-osasarja, Reba-keula) Race One-malliin http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-Race-One-Messemodel-grey-black-green-2014/c-WG000985/a-A015623 (tätä ei löydy Cuben sivuilta). Kannattaa laittaa tuonne sähköpostia ja kysyä päivän hinta ja pyytää samalla tarjousta muista tykötarpeista. Itse tilasin lukon ja keulapumpun pyörän lisäksi. Kengät ja polkimet löytyi ennestään.
Kelle vain sopii 15" tuumainen 29, niin XXL löytyy (ei netistä), mutta liikkeestä pari Big Nine Meridaa hintaan 799, mm. Xt: osasarjalla (taisi olla kammetkin peräti) jne. mutta kuten sanottu ei ole netissä esillä.
Kiitokset tähänastisista vinkeistänne. Kiitos myös lukkopoljinsuosituksesta. Nämä ovat erittäin tärkeitä tällaiselle nöösille joka näistä ei ennestään tiedä. Jos siis vaihtoehtoina olisi nämä kaks pyörää, kumpi olisi parempi?:
Cube Race one Messemodel: http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-Race-One-Messemodel-grey-black-green-2014/c-WG000985/a-A015623
Cube LTD: http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-LTD-29-blackline-2014/c-WG000985/a-A015296
Katselin vielä muitakin pyöriä ja tuo Canyon voisi olla myös vaihtoehto, jos malttaisin mieleni ja odottelisin elokuulle:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3208
Mitä olette muuten mieltä tästä pyörästä?:
Rose Count Solo 27.5: http://www.rosebikes.fi/bike/rose-count-solo-1-shimano-ltd/aid:726023
Rose Count Solo tosin on 27.5 ja nuo muut katsomani 29. Hmm... mitähän tuo tuumakokoero käytännössä tarkoittaa. Lueskelin, mutta molempien puolesta löytyi puolestapuhujia.
orc biker
30.05.2014, 18.14
Jos siis vaihtoehtoina olisi nämä kaks pyörää, kumpi olisi parempi?:
Cube Race one Messemodel: http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-Race-One-Messemodel-grey-black-green-2014/c-WG000985/a-A015623
Cube LTD: http://www.fun-corner.de/index.php/en/Cube-LTD-29-blackline-2014/c-WG000985/a-A015296
Eipä noissa ihmeitä eroja ole. Jos on rahaa, niin ota kalliimpi. Eri asia on sitten, että huomaako sitä mitenkään käytännössä.
Katselin vielä muitakin pyöriä ja tuo Canyon voisi olla myös vaihtoehto, jos malttaisin mieleni ja odottelisin elokuulle:
http://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3208
Tonnin Radon, Cube ja Canyon ovat lähes identtiset. Pieniä yksittäisten osien eroja. Rungosta en osaa niin sanoa. Luulisi, että ihan samaa alumiinia ja kovin samanlaisilla mitoilla. Ilmoitettuihin painoihin en oikein luota, eikä niillä ole käytännön merkitystä harrastamisen kannalta.
Hmm... mitähän tuo tuumakokoero käytännössä tarkoittaa.
29" rullaa paremmin (esteiden ylitse). Pienempi kiihtyy nopeammin ja on minun mielestäni ketterämpi käsitellä. Minusta pienempi on hauskempi ja sopivampi kaikenlaiseen kikkailuun ja isompi leppoisampi ja tarjoaa pehmeämmät kyydit.
Olen hankkimassa itsekkin maastopyörää kyseisistiä hintaluokista ja nimenomaan kivijalkakaupasta ja Oulun alueelta. Olen tässä pähkäillyt muutamien pyörien kesken ja olen mieltynyt kahteen pyörään aika reilusti joten haluaisin teiltä vielä mielipiteen kumpi olisi parempi. Pyörä on ensimmäinen kunnon maastopyörä mitä olen hankkimassa maastot tulevat vaihtelemaan aika paljon missä tulen ajelemaan ja tietotaito aika vähäistä. Pyörät joiden kesken olen tekemässä valintaa ovat :
http://specialbike.fi/tuotteet.html?id=205/789 Rockhopper Pro Evo 29
http://www.trekbikes.com/fi/fi/bikes/mountain/cross_country/x_caliber/x_caliber_9/# TREK X-CALIBER 9
Kertokaa mielipiteitä ja isoimpia eroavaisuuksia kyseisistä pyöristä kiitos!
Maastopyörän hankinnan aika olisi ja ei ole paljon tietoa osista yms. niin haluaisin tietää olisiko http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/vitus-bikes-sentier-275-vr-hardtail-bike-2014/rp-prod107047
hankinta järkevä ekaksi kunnon maastopyöräksi vai löytyykö tuohon hintaan jotain muita jossa olisi paremmat osat tjs?
Vähän saman suuntaisia mietintöjä, keväällä jo piti ostaa pyörä mutta tulikin yllättävää rahanmenoa
ja pyörä jäi ostamatta, nyt aika moni kauppa myy ei oota niistä malleista mitä alun perin ajattelin.
Osaako kukaan sanoa oisko tuo http://www.bike-discount.de/en/buy/attention-29-black-n-grey-10807/wg_id-117
välttävä pyörä työmatka-ajoon täksi kesäksi ja jos sitten innostuu niin vaihtaa ensi keväänä vaikka
pykälää parempaan fillariin.
^ Eiköhän tuolla ihan ajele. Laittamalla muutaman satasen lisää saisi painosta armaan kilon pois ja hitusen paremman keulan ja ehkä jarrutkin, mutta mitä kavereilla olen noita jarruja testaillut, niin paremmin ne toimii kuin omat ilmaamista viimeiset viisi vuotta odottaneet Hopet. Ja niilläkin vielä ajaa. :)
En kylläkään tunne Cuben runkopolittiikkaa, niin en tiedä keveneekö tai paraneeko runko muuten noissa kalliimmissa malleissa. Sitä lähinnä mietin, että voiko jälkikäteen hyvillä mielin päivitellä lähinnä osia?
Ja kyllähän tuolla nyt ainakin työmatkaa ajaa, mutta ei ehkä paras valinta puhtaaksi työmatkakulkineeksi, mutta se ei liene suunnitelmakaan.
Tuli nyt aamulla tilattua tuo Attention 21" rungolla :) saa nähdä kauan menee ennenkuin tulee. On sen verran epätasasta maastoa tässä meidän korvilla että ei viitsinyt hybridiä ostaa.
Sent from my Lumia using Tapatalk
Hei te kokeneemmat pyöräilijat! Viitsisittekö auttaa minua uuden maastopyörän hankinnassa? Kriteerit pyörälle ovat pitkäikäisyys, helposti huollettava, varaosien hyvä saatavuus ja tietenkin hinta ei saa ylittää yli tuhannen euron rajaa. Pyörää käyttäisin, metsä poluilla, kaupungin liikenteen vilinässä sekä pitkillä(?) sadan kilometrin matkoilla. Olen ajatellut ja katsellut Tunturin ja Nishikin maastopyöriä, mutta en niistä juurikaan ole lukenut hyvää. Olen foorumeilta lukenut ettei tuhannella eurolla saisi hyvää pyörää, mutta eipä minulla ole enempää siihen sijoittaa ja eiköhän mikä tahansa maastopyörä voita vanhan ''mummo pyörän''.
Senkin uhalla että Hi-Fi opetuslapset kivittävät esitän seuraavaa: Tonnilla saa ihan H********** hyvän pyörän, puolellakin siitä jos vähän osaa kysellä muutakin kun hintoja. Maastopyörissä on vaihdettavat osat, jos keula on jossain halvemmassa koostumuksessa lötkö ensimmäisen kauden jälkeen, sen voi vaihtaa! Vaihteet, jarrut, stemmit, tangot, tupit, kahvat jne. Ne ovat kaikki standardisoituja osia ja niitä voi vaihdella mielensä mukaan. Runko harvemmin menee tavisajossa miksikään ja käytettynä alumperin tonnin maksaneita pyöriä saa satasilla muutaman vuoden vanhoina.
Onko porukalla kokemuksia Focusin Black Forest 5.0:sta? Budjetti on mullakin kokolailla tiukka 1000€, ja toi värkki olis sopivasti nippelissä tarjouksessa hintaan 999€. Ja mites toi rungon koko, pystynkö 183 cm pitkänä ajamaan 54 cm rungolla? Tarkotuksena siis olis kulkee lähinnä työmatkaa (n. 30 km suunta) ja päälle ajella lenkkejä väliltä 40-100 kilometriä. Joku varmaan haluais ehdottaa maantiepyörää noin pitkille matkoille, mutta pitänee näin harrastusta alottaessa tyytyä maastopyörään lähinnä lähestyttävyyden ja vaihtelevaan maastoon sopivuuden takia.
Ja hieman aiheen sivusta, pitäs ostaa samalla ensimmäiset lukkopolkimet ja pyöräilykengät. Kengiksi tulee luultavasti Shimano CT40, mutta millaset polkimet? M520 houkuttelis hinnan puolesta, mutta pitäiskö näin ens alkuun ostaa esim. M324:t tai jotkut muut "kombit" siltä varalta että joskus meen vaikka kauppaan mankelilla?
Joku varmaan haluais ehdottaa maantiepyörää noin pitkille matkoille, mutta pitänee näin harrastusta alottaessa tyytyä maastopyörään lähinnä lähestyttävyyden ja vaihtelevaan maastoon sopivuuden takia.
Ja hieman aiheen sivusta, pitäs ostaa samalla ensimmäiset lukkopolkimet ja pyöräilykengät. Kengiksi tulee luultavasti Shimano CT40, mutta millaset polkimet? M520 houkuttelis hinnan puolesta, mutta pitäiskö näin ens alkuun ostaa esim. M324:t tai jotkut muut "kombit" siltä varalta että joskus meen vaikka kauppaan mankelilla?
Oot kyllä kovakuntoinen kaveri, kun jaksat rassata 60 km päivässä maastopyörällä työmatkaa. Itse kehtaisin ehkä kerran viikossa tuon hoitaa maantiepyörällä. Tosin omat päivät pyörii siinä 12 tunnin hujakoilla, että siihen viittisi toista tuntia satulassa päälle vietäkään. Saa sinne kauppaan mennä pyöräilykengilläkin, eikä nuo maastokengät ole kovin hankalat köpöttelyynkään, että jättäisin turhat tilpehöörit niistä polkimista pois.
MikeVonBike
27.06.2014, 17.13
Moro!
Osittain painin saman aihepiirin parissa, kun uuden vuoden lupaus pitäisi lunastaa ja aloittaa uusi harrastus eli maastopyöräily. Olen selaillut foorumia nyt sen verran että ne Tunturi ja Helkamat olen jättänyt pois laskuista. Pyörän tilaaminen ulkomailta ei ole mikään ongelma, kunhan tiedän mitä tilaan.
Omat ongelmat liittyvät pääasiassa tekniseen osaamiseen. Eli osaa vaivoin koota Ikean huonekalut, mutta mitään takeita ei ole että saan ulkomailta ostetun fillarin koottua itsekseni kasaan, jos se edes osittain on vaativampaa kuin Ikean huonekalujen kasaaminen. Saako ulkomailta tilatun fillarin kasaan ilman diplomi-insinöörin papereita?
Toisena ongelmana on fillarin huolto. Monet turkulaiset liikkeet ilmoittavat, että huoltavat vain heiltä ostetut fillarit. Jos ei itse osaa tehdä mitään huoltoja (ainakaan vielä) niin jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi pyörän ostaminen kivijalkaliikkeistä? Budjetti n. 1000e +- max 200 e. Merkeistä ainakin Cube miellyttää, koska niillä on edustusta myös Suomessa, joten huoltokin voisi toimia Radonia paremmin? Mieluusti tietysti tilaisin ulkomailta, koska silloin taitaa saada vähän parempia osia pyörään, kuin kivijalkaliikkestä ostettaessa.
Kolmas ongelmana on hyvien reittien löytäminen. Asun Turun lähistöllä ja olen ymmärtänyt että esim Raison Haunisten altaan vierellä on mukavia reittejä maastopyöräilyyn. Sinne on vaan meiltä matkaa 20 km, joten mun kunto loppuu sinne päästessä. Kuljetatteko ne fillarit hyvien reittien lähelle autolla vai miten niitä kivoja polkuja muuten löytää?
Oma nykyinen fillari on yli 10 v vanha GT, jossa on jousihaarukka edessä. Huoltoa tälle fillarille ei ole ikinä tehty eikä sillä maastoajelua voi hirvesti suorittaa, kun siinä katurenkaat alla.
Olen myös vähän pihalla tuosta mitoituksesta. Olen 184cm pitkä ja jalan sisämitta oli 83 tai 84 cm. Pienessä mielessäni on antanut itselleni ymmärtää, että 19" olisi passeli ja rengaskoko 29". Olenko ihan hakoteillä?
t.
MvB
orc biker
27.06.2014, 17.44
Saako ulkomailta tilatun fillarin kasaan ilman diplomi-insinöörin papereita?
Jos äly ja käden taidot riittävät pyörän tilaamiseen esim. hiirtä ja näppistä käyttäen, niin varmasti saa kasaan. Mutta jos pyörässä on ongelmia, kuten usein on, että säädöt ovat pielessä yms. pikkuvikoja, niin sitten on ikävämpää ilman mitään taitoja. Pitää joko hankkia niitä taitoja esim. katselemassa Youtubesta korjausvideoita malliksi tai lähettää pyörä takaisin.
Toisena ongelmana on fillarin huolto. Monet turkulaiset liikkeet ilmoittavat, että huoltavat vain heiltä ostetut fillarit.
Kuulostaa oudolta. Ehkä nuo sitten ovat enemmän pyöräkauppoja, eivätkä korjaamoja. Aivan varmasti sielläkin on lukuisia pyöräkorjaamoja, jotka eivät edes välttämättä itse myy pyöriä, vaan ainoastaan korjaavat sen, mitä sinne sitten viekin. Eli taatusti onnistuu huolto.
Jos ei itse osaa tehdä mitään huoltoja (ainakaan vielä) niin jääkö ainoaksi vaihtoehdoksi pyörän ostaminen kivijalkaliikkeistä? Budjetti n. 1000e +- max 200 e. Merkeistä ainakin Cube miellyttää, koska niillä on edustusta myös Suomessa, joten huoltokin voisi toimia Radonia paremmin?
Suomesta saat "tonnin Cuben" 1200 eurolla, että siinä mielessä onnistuu. Käytännössä siis LTD 29 olisi se pyöräsi koossa 19". Muista myös, että on enemmän kuin suositeltavaa ostaa pyöräilykengät ja lukkopolkimet, laukkua tavaroille, monityökalua, pumppua, vaatteita yms. mitä nyt yleensä tarvitaankaan. Niihin saa helposti menemään parisen sataa lisää.
Toisena ongelmana on fillarin huolto. Monet turkulaiset liikkeet ilmoittavat, että huoltavat vain heiltä ostetut fillarit.
Kolmas ongelmana on hyvien reittien löytäminen. Asun Turun lähistöllä ja olen ymmärtänyt että esim Raison Haunisten altaan vierellä on mukavia reittejä maastopyöräilyyn. Sinne on vaan meiltä matkaa 20 km, joten mun kunto loppuu sinne päästessä. Kuljetatteko ne fillarit hyvien reittien lähelle autolla vai miten niitä kivoja polkuja muuten löytää?
Olen myös vähän pihalla tuosta mitoituksesta. Olen 184cm pitkä ja jalan sisämitta oli 83 tai 84 cm. Pienessä mielessäni on antanut itselleni ymmärtää, että 19" olisi passeli ja rengaskoko 29". Olenko ihan hakoteillä?
t.
MvB
Eipä tuo toisena mainittu ongelma ihan noin mustavalkoinen ole. Sesonkiaikana liikkeet laittavat omat asiakkaansa (siis ne jotka ovat pyöränsä sieltä ostaneet) ensisijalle ja silloin voi tulla huollon saamisessa melkoinen odottelu huoltojonojen ollessa jo valmiiksi viikkoja. Tämä on täysin luonnollista ja reilua kivijalkaliikkeestä pyöränsä ostaneita kohtaan. Talvella huolloissa on rauhallista ja varmasti kaikki laatupyörät otetaan vastaan.
Kolmantena mainitsemaasi on vastauksena MTB-Turku ja torstaiset kimppalenkit, foorumilta löytyy oma keskustelunsa porukalle. Ja jos asuu hieman kauempana niin autoon pyörä mukaan ja tuorein jaloin polun päähän.
Jalan sisämitta kuulostaa pituuteen nähden vähän "normaalia" lyhyemmältä, mutta maastureissa harvemmin rungon korkeus tuottaa ongelmia. Omat mitat 182 ja 88, lähes aina valinta on 18" tai L. Toisen merkin/mallin 18" kun vaan ei ole sama kuin toisen, geometriataulukkoa vertailuun siinä kohtaa. Eli mittaisellesi oikeasti maastoon menevä heiluu siinä 18/19" akselilla. Liian suuri on aina suurempi paha kuin pieni.
MikeVonBike
28.06.2014, 20.44
Jos äly ja käden taidot riittävät pyörän tilaamiseen esim. hiirtä ja näppistä käyttäen, niin varmasti saa kasaan. Mutta jos pyörässä on ongelmia, kuten usein on, että säädöt ovat pielessä yms. pikkuvikoja, niin sitten on ikävämpää ilman mitään taitoja. Pitää joko hankkia niitä taitoja esim. katselemassa Youtubesta korjausvideoita malliksi tai lähettää pyörä takaisin.
Minkälaisia ongelmia säädöissä voi alussa olla? Uskon siihen että sen fillarin kasaan saan ilman erikoislääkäriä. Nyt kiikarissa bikediscountissa 1099 maksava cube race one 19".
Mulla on vanhat spinning kengät ne shimano merkkisenä käyvät shimanon polkimiin?
mitäs muuta pitää ottaa huomioon?
orc biker
28.06.2014, 21.39
Minkälaisia ongelmia säädöissä voi alussa olla?
Mulla on vanhat spinning kengät ne shimano merkkisenä käyvät shimanon polkimiin?
No vaihteet eivät ole välttämättä ihan tikissään ja jarrut saattavat laahata. Minulla etukiekko vipelsi aika paljon, niin piti rihdata heti aluksi (paketti oli ottanut aika paljon osumaa). Tällaista on toki kivijalkaliikkeistäkin monesti pyörän ostaessa, mutta sinne on helpompi useimmiten viedä pyörä takaisin ja sanoa, että laittakaapa kuntoon ja sassiin.
Kengät varmaankin käyvät. Jos löydät tekstin SPD, niin sitten se on ainakin selvä olettaen, että otat SPD-polkimet siihen, kuten useimmat tekevät. En ole kuullut, että millään spinning-salilla olisi ollut ainakaan pääosin muita kuin SPD-lukkopolkimia. Tarvitset etuhaarukalle pumpun. Tietysti näistä voit tehdä rauhassa erillisen tilauksen, koska b-d:ssä se pyörän toimitus kuitenkin maksaa erikseen, niin ei hyödy mitään laittaa kaikkea samaan tilaukseen. Pyörän toimitus vie pidempään, joten saat lisäaikaa miettiä noita tarvittavia lisävarusteita. Monitoimityökalu, sisäkumeja, paikkasarja, ketjun pikaliitin, pieni mukaan menevä pumppu, laukku, juomapulloja, juomapullotelineitä, tällaista voit miettiä. Aika moni pitää pientä arsenaalia mukana siltä varalta, jos pyörä leviää vähän kauempana kotoa.
Terve! Olen myös ostamassa ensimmäistä vähän parempaa pyörää. Kaksi vaihtoehtoa on nyt vakavammassa harkinnassa:
http://www.bike-discount.de/en/buy/acid-29-black-n-white-10803
http://www.bikeshop.fi/Kona_Kahuna_13/ekauppa/pKOKH13/&listpos=8
Onko näistä jompikumpi selvästi toista parempi vai olisiko vielä joku toinen malli samassa hintaluokassa. Hinta on näissä jo kipurajalla joten en aio tätä enempää sijoittaa. En näistä tosiaan paljoa ymmärrä joten otan kaikki mielipiteet kiitollisena vastaan!
MikeVonBike
29.06.2014, 19.59
Juu-u. Olen nyt karkean arvion ja karsinnan tehnyt.
Mun fillariksi voisi tulla joko
http://www.bike-discount.de/en/buy/race-one-grey-n-black-n-green-21673/wg_id-2
tai sitten
http://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3173
Molemmissa heilutaan hintahaarukan ylälaidassa, mutta jos fillari menee useamman vuoden niin väliäkö hällä.
Onko noista vaihtoehdoista jompi kumpi järkevämpi tai herättääkö jotain muita ajatuksia?
orc biker
29.06.2014, 21.14
Terve! Olen myös ostamassa ensimmäistä vähän parempaa pyörää. Kaksi vaihtoehtoa on nyt vakavammassa harkinnassa:
http://www.bike-discount.de/en/buy/acid-29-black-n-white-10803
http://www.bikeshop.fi/Kona_Kahuna_13/ekauppa/pKOKH13/&listpos=8
Onko näistä jompikumpi selvästi toista parempi vai olisiko vielä joku toinen malli samassa hintaluokassa. Hinta on näissä jo kipurajalla joten en aio tätä enempää sijoittaa. En näistä tosiaan paljoa ymmärrä joten otan kaikki mielipiteet kiitollisena vastaan!
Minusta tuo Cube on parempi, vaikka onkin selvästi halvempi. Mutta sehän onkin odotettua, koska (Kona vs. Cube ja Suomi vs. Saksa). Tuossa Konassa ei taida olla ilmakeulaa, vaan jousi. Ilma on helpompi ainakin säätää kuskin painolle ja muutenkin niitä ihmiset nykyisin näyttävät ostavan. Cubessa jarrut ovat ainakin maineeltaan ongelmattomammat. En noista SRAMin sarjoista niin tiedä, mutta ainakin tuossa Cubessa nuo voimansiirron osat hyvää laatua ja luulisin, että ns. ylempää sarjaa verrattuna tuohon X5:een. Vaihtoehtona tuolle Cubelle on Canyon Yellowstone 4.9. Se on käytännössä samoilla palikoilla ja saman hintainen postikuluineen. Ääni Cubelle, jos ulkomailta tilaaminen ei pelota. Tai ääni Cubelle, vaikka ostaisit sen kotimaastakin.
MikeVonBike
29.06.2014, 21.34
En tiedä miten Kona tuli listoille kun piti verrata Canyonia
https://www.canyon.com/mountainbikes/bike.html?b=3173
Eli toi vai Cube?
Tulin vähän sekottamaan pakkaa kun oli sopiva aihe jo valmiina, kiitos ja anteeksi siis siitä. Toi canyon voisi muuten ollakkin hyvä peli, mutta oikeaa kokoa ei ole. Pelkkää XL-runkoa on tarjolla ja L olisi sopiva. En ainakaan pikaisen googletuksen jälkeen löytänyt muuta kauppaa kun heidän omansa.
Taidan tilata ton cuben tuolta bikediscountilta. Hinta jää kumminkin niin alhaiseksi verrattuna Suomeen, 820€ posteineen, lokareineen ja paremmalla kuljetus boxilla. Pitää vaan toivoa ettei takuulle tule käyttöä.
Tarvitseeko ton keulan säätöön jonkun erillisen säätöpumpun? Painoa kun on yli 90kg niin säätämiselle voi olla aihetta?
orc biker
29.06.2014, 23.54
Tarvitseeko ton keulan säätöön jonkun erillisen säätöpumpun? Painoa kun on yli 90kg niin säätämiselle voi olla aihetta?
Painoit mitä tahansa, niin tarvetta tulee jo siksi, että ne usein tyhjenevät vähän kuin renkaat ajan kanssa. Ja kyllähän sen "sägi" pitää säätää kohdalleen. Ei se ole vain edes kiloista kiinni, mille onkaan kaupassa laitettu, vaan myös ajoasennosta, miten paljon tulee painoa keulalle. Tämä on aika hyvä pumppu: http://www.bike-discount.de/en/buy/gs-01-suspension-pump-with-gauge-28413
orc biker
30.06.2014, 00.18
Eli toi vai Cube?
Kumpi miellyttää sinua enemmän? Ei noista kumpikaan ole ns. parempi. Minä itse en tosin ottaisi Foxin keulaa, Avidin jarruja ja Mavicin vanteita, kun kaikissa noista on lukemani mukaan ollut turhan paljon ongelmia viime aikoina. Mutta minun lukemiseni eivät tietysti välttämättä tarkoita kattavaa ja oikeaa kuva todellisuudesta. Ja onhan tuo Cube halvempi, eikä tuo minusta ole mitenkään huonompi kokonaisuutena, kun on XT:tä kauttaaltaan.
Painoit mitä tahansa, niin tarvetta tulee jo siksi, että ne usein tyhjenevät vähän kuin renkaat ajan kanssa. Ja kyllähän sen "sägi" pitää säätää kohdalleen. Ei se ole vain edes kiloista kiinni, mille onkaan kaupassa laitettu, vaan myös ajoasennosta, miten paljon tulee painoa keulalle. Tämä on aika hyvä pumppu: http://www.bike-discount.de/en/buy/gs-01-suspension-pump-with-gauge-28413
Jees. Lisätään pumppu vielä koriin ja sitten tilaus menemään!
MikeVonBike
01.07.2014, 21.00
Paikalliset pyöräkauppiaat sotkee nyt tätä palikkaa. Kaupunkina Turku ja liikkeet Raispo ja. Nummen Pyörä.
Tarjolla olisi Trek X-Caliber 9 hintaan 949 € ja Focus black forest 4.0 deore hintaan 1099€. Oliskos noista haastajaksi Cubelle?
Kutakuinkin samat kilkkeet trekissä ja focuksessa. Ja mikäs cube kyseessä? Linkit jatkossa pyörien spekseihin, kiitos.
Cubesta en tiedä, mutta omaan X-Caliber 9:iin olen ollut varsin tyytyväinen. Toimii hienosti kaikilla nopeuksilla ja erityyppisissä maastoissa. Ja paikallisesta pyöräliikkeestä saat apua tarvittaessa.
MikeVonBike
01.07.2014, 22.44
Kutakuinkin samat kilkkeet trekissä ja focuksessa. Ja mikäs cube kyseessä? Linkit jatkossa pyörien spekseihin, kiitos.
Pahoittelut kaikesta. Linkkiä spekseistä on vaikea laittaa kun luen Turkkaria iPadillä eikä se tarjoa linkkiä. Eikä kauppojen omat nettisivut tarjoa samoja alennuspyöriä esittelyyn. Cube linkki löytyy tästä samasta ketjusta mun nikkiä seuraamalla.
Paikalliset pyöräkauppiaat sotkee nyt tätä palikkaa. Kaupunkina Turku ja liikkeet Raispo ja. Nummen Pyörä.
Kannattaa käydä myös Turun Foxcompissa (http://foxcomp-turku.fi/) jos kerran Turussa ollaan. Sieltä saa myös Cubea.
Paikalliset pyöräkauppiaat sotkee nyt tätä palikkaa. Kaupunkina Turku ja liikkeet Raispo ja. Nummen Pyörä.
Tarjolla olisi Trek X-Caliber 9 hintaan 949 € ja Focus black forest 4.0 deore hintaan 1099€. Oliskos noista haastajaksi Cubelle?
Tuosta trekki vähä halvemmalla. http://lundberg247.fi/product_details.php?p=546
Tervehdys kaikki asiaan perehtyneet,
Lainaan ketjua häpeilemättä omiin tarkoituksiini, koska myös täällä kaivataan maastopyöräsuosituksia. Pyöräilytausta on lähinnä kevyttä pyöräilyä maanteillä ja vastaavilla "hyvillä teillä". Tässä yksi kaunis päivä (kaatosateessa) eksyin metsäreitille, joka muistutti siinä säässä lähinnä savilietettä. Pyörän malli oli täysin väärä siihen toimintaan, mutta koin kuitenkin ahaa -elämyksen: tässähän tarvitaan maastopyörä kun oli sen verran mukavaa sotkea siellä savilietteessä :) Eli pyörä olisi lähinnä nurkkaveivaamiseen / muutaman tunnin reissuihin. Hyviä metsäreittejä löytyy jo lähinurkista. Joskus ehkä pidemmällekkin, mutta pääpaino ainakin aluksi lähinurkissa.
Maastopyöristä tiedot on aikalailla nollissa. Sen verran suosituksia lueskelin, että täällä ainakin Cube -merkki on saanut kannatusta hyvästä hinta-laatusuhteesta. Pyörän tilaaminen Saksasta ei tuota ongelmia, jos siihen vähän vinkkiä löytäisi hyvien mallien osalta. Ja tarvitseeko tilausvaiheessa ottaa jotain muuta huomioon (lisävarusteet, varaosat jne)? Mahtaisiko viidellä sadalla pärjätä ollenkaan, vai kannattaako laittaa pikkasen enemmän jo suoraan? Tätä laitetta tulisi käytettyä varmaankin myös työmatkakäytössä jatkossa, joten kalliimman pyörän jättäminen ulos työpäivän ajaksi saattaisi vähän jännittää... Tällaiset mitat löytyy: pituutta 180 / jalan sisämitta noin 85 cm.
orc biker
02.07.2014, 22.23
Mahtaisiko viidellä sadalla pärjätä ollenkaan, vai kannattaako laittaa pikkasen enemmän jo suoraan?
Kannattaa laittaa vähän enemmän. 700 vähintään ja postikulut päälle. Sillä saa jo hyvän pyörän: https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3327 Moni ostaa tonnin pyöriä. Niissä on vähän hienostuneemmalla tekniikalla toteutettu etujousituksen vaimennus, mutta muuten ihan samoista osista kasattuja. Halvemmallakin ajaa, mutta nämä ovat jo ihan kunnon harrastusvälineitä. Jos ihan varastettavaa työmatkapyörää etsit ja satunnaiseen hankalampaan maastoon, niin jokin tätä vastaava (tämä on loppuunmyyty, joten katsele Cube, Canyon) voisi ajaa asiansa hyvin: http://www.bike-discount.de/en/buy/radon-zr-team-29-5.0-black-edition-19921
Kannattaa laittaa vähän enemmän. 700 vähintään ja postikulut päälle. Sillä saa jo hyvän pyörän: https://www.canyon.com/_en/mountainbikes/bike.html?b=3327
Kiitokset suosituksesta, tuo voisikin olla ihan potentiaalinen vaihtoehto. Onko kellään kokemuksia tuolta tilatessa, saapuuko nopeasti perille? Vieläkö kerkee heinäkuussa kyntämään uuden pyörän kanssa jos nyt tilaa?
Jos oikeasti ajaa maastossa, keulan on oltava säädettävä. Sitten seuraava kysymys on, osaatko itse säätää? Tiedän että brittiläisistä ja saksalaisista nettikaupoista saa pyöriä halvemmalla kuin Suomesta, mutta asiantunteva liike säätää pyörän täällä juuri sinulle sopivaksi. Tietysti, jos kaveripiirissä on osaamista, on tilanne toinen.
orc biker
03.07.2014, 17.39
Jos oikeasti ajaa maastossa, keulan on oltava säädettävä. Sitten seuraava kysymys on, osaatko itse säätää? Tiedän että brittiläisistä ja saksalaisista nettikaupoista saa pyöriä halvemmalla kuin Suomesta, mutta asiantunteva liike säätää pyörän täällä juuri sinulle sopivaksi. Tietysti, jos kaveripiirissä on osaamista, on tilanne toinen.
Tuohon hintaluokkaan ei vain yksinkertaisesti saa hyvää pyörää kotimaasta. Tulee lähes puolet hintaa lisää tai ainakin yli kolmannes tai sitten pitää ajella niillä suntoureilla ja aceroilla.
Tuollaisen keulan säätäminen on minusta yksi pienimmistä mahdollisista murheista. Siihen pumpataan sopiva määrä ilmaa ja ajetaan. Jos keula tuntuu palauttavan turhan vikkelästi, niin käännetään avaimesta vähän hitaammalle. En usko, että yksikään kauppias lähtee maastoon mukaan sitä reboundia tarkkailemaan ja säätämään. Sen oikean ilman määrän saa jo melkein taulukosta kohdalleen ja jos ei ihan osu sopivasti, niin mittaa vaikka viivottimella tai katsoo käytännössä, miten jousto riittää, ja tekee sitten pienen tarvittavan muutoksen ilman määrään.
Suurempi riskin minusta ulkopaikkakunnan nettikaupasta tilatessa on se, että jos pyörä ei ole syystä tai toisesta ihan tikissään, vaan vaatii säätöä tai ihan korjaamista. Jos ei itseltä tai keneltäkään tutulta moinen onnistu, niin sitten voi joutua lähettämään sen takaisin ja siihen tietysti menee viikkotolkulla aikaa. Toisaalta tuollainen pyörä on niin edullinen, että vaikka itse maksaisikin säädöt kohdalleen, jos ei suurempaa vikaa ole, niin silti jäisi voiton puolelle.
orc biker
03.07.2014, 17.55
Kiitokset suosituksesta, tuo voisikin olla ihan potentiaalinen vaihtoehto. Onko kellään kokemuksia tuolta tilatessa, saapuuko nopeasti perille? Vieläkö kerkee heinäkuussa kyntämään uuden pyörän kanssa jos nyt tilaa?
Varmaan parasta on kysyä sähköpostilla Canyonilta, että mikä on tuon mallin tilanne haluamassasi koossa. Vaikka se vähän kestäisi, niin sinuna vaikka juoksulenkeillä kävisin sen aikaa, koska kyllä hyvä pyörä on odottamisen arvoinen. Saa sitten nauttia paremmasta pyörästä monta vuotta, eikä tarvitse harmitella ajellessa, että voisi olla parempi pyörä alla.
Ainakin tuon Canyonin mukana näyttäisi tulevan pumppu ja avain säätämistä varten. Rehellisesti sanottuna en kuitenkaan ainakaan aluksi varmaankaan ymmärrä mitkä on "oikeat" (hyvät) säädöt. Tämä vie varmaan aikaa ja pitäisi saada kokemusta vyön alle. Myös kotimaasta pyörän ostaminen tuntuisi turhalta jo sen takia, ettei koeajosta ole todennäköisesti mitään hyötyä, en välttämättä erottaisi hyvää huonosta pikku pyörähdyksellä. Kuten aina, rahat on tiukassa ja parasta "bang for the buck" mallia etsitään. Parisataa budjetti on jo venynyt tuohon +700 paikkeille, jos sillä saadaan kriittisesti parempaa pikku panostuksella. Kuitenkin tonni alkaa olla jo aika iso raha tässä vaiheessa, jos jo sillä +700 kieppeillä alkaa saamaan hyvän. 26" vs 29", mitä ihmiset käyttää / suosittelee? 26" koossa houkuttelisi ainakin se, että saattaisi olla mukavampi raahata kämppään sisälle... Pyörävarastoon ei uskalla jättää :D
Ajattele siten, että 1500 € kerralla on halvempi kuin 700 € + seuraavana vuonna 1500 €. ;)
Pitää ilmeisesti suosiolla katsastaa käytettyjen tarjonta, kun alkaa taas hinnat karata käsistä :D
orc biker
04.07.2014, 11.25
Pitää ilmeisesti suosiolla katsastaa käytettyjen tarjonta, kun alkaa taas hinnat karata käsistä :D
Ei tarvitse. Nuo jutut, että vain puolentoista tonnin pyörällä viitsisi ajaa, ovat ihan älyttömiä. Ne ovat vuosia pyöriä harrastaneiden juttuja ja niissäkään ei ole yleensä kyse tarpeesta, vaan halusta saada parempi. Se on kuin joidenkin kokema autokuume, että pitää vaihtaa uuteen ja parempaan, vaikka vanhallakin pärjää. Tämä palsta on oikeastaan vihoviimeinen paikka kysellä uuden pyörän ostosta ihan puhtaasti vain harrastuskäyttöön, eikä speksaamiseen yms., kun täällä niin monella on mopo lähtenyt käsistä jo aikoja sitten. Niistä pyöristä on tullut itsetarkoitus ja mikään ei riitä. Aina pitää keventää ja ostaa "parempaa" osaa. Ei sillä ole ajamisen kanssa kovinkaan paljon tekemistä. Kilpaurheilijoilla se on eri juttu, koska silloin taistellaan sekunneista ja näistä asioista tulee siten tärkeitä.
Canyonilta vastasivat, kyseistä pyörää ei enää ole kuulemma saatavilla ollenkaan. Syksyllä esittelevät uuden mallin. Eli katseet kohti uusia vaihtoehtoja siis. Vastaanotetaan hyviä suosituksia :D
orc biker
04.07.2014, 12.00
Canyonilta vastasivat, kyseistä pyörää ei enää ole kuulemma saatavilla ollenkaan. Syksyllä esittelevät uuden mallin. Eli katseet kohti uusia vaihtoehtoja siis. Vastaanotetaan hyviä suosituksia :D
Niinhän noiden kanssa helposti käy. Postimyyntipyörät kannattaa tilailla siinä viimeistään huhtikuussa. Toukokuun puolella usein alkavat jo myydä ei-oota. Uutena ei tuohon hintaan ole mitään vastaavaa saatavilla... käytettyjä voi löytyä etenkin, jos ihmiset haluavat eroon 26-tuumaisistaan. Käytetyssä on tietysti omat huolensa. Jos on paljon ajettu, niin se tarkoittaa usein pian edessä olevaa voimansiirtoremonttia. Joskus se näkyy hinnoissa, joskus ei.
Sinulla on kuitenkin pyörä. Minä sinuna ajaisin sillä vielä tämän kesän kuntoa kehittäen ja vähän maisemia sillä silmällä kartoittaen ja karttoja tutkistellen. Syksyllä sitten laitat uuden pyörän heti tulemaan, kun niitä vain saa, ja olet valmiina ja innokkaana hyppäämään sen päälle. Kyllä ne polut siellä odottavat. Nythän on jo heinäkuu menossa. Syksy on pian edessä.
Tietysti järkevämpää olisi hetki odottaa, mutta kun kaikki tänne heti nyt -asenne vaivaa. Päätös pyörän ostamisesta on kuitenkin tehty, sopivan mallin valinta enää aiheuttaa pohdintaa. Pienen pohdiskelun jälkeen ei budjetin venyminenkään oikeastaan niin paljon haittaa. Tuskin kuitenkaan myöhemmin lähden varustelurumbaan, vaan "kerralla hyvä" mentaliteetti tuntuu oikealta ratkaisulta. Tarkoitus olisi sitten pärjätä sillä vuosikausia, niinkuin nykyiselläkin on menty. Salpausselän läheisyydessä asuessa houkuttelevan näköisiä metsäreittejä, mihin nykyisellä ei ole asiaa, on vain niin paljon (hölmönä olen jopa käynyt pikkaisen kokeilemassa). Jos ei nykypyörä rajottaisi reittivalintaa niin paljon niin todennäköisesti ajaisin sen ihan raadoksi asti.
orc biker
04.07.2014, 17.36
Cube ei valmista pyöriään pelkästään vuosierissä, joten niitä ainakin löytyy. Fun cornerista, kun kyseisee LTD 29:stä tarjousta, niin tiedä, vaikka saisi lähemmäs 900. Ja tietysti onhan siinä niitä muitakin malleja välissä, kuten Acid. Itse asiassa tuo Acid on Cuben vastine sille aiemmalle Radonille ja Canyonille, mutta se vain on selvästi kalliimpi ohjehinnaltaan. Pähkäile niistä jokin. Ei näissä ole juurikaan eroja, joten ota ihan mieleinen budjetin mukaan. Katsot vain, että se ei ole huonommalla keulalla kuin tuo aiemmin mainittu Canyon, niin et voi valita väärin. Muut osat ovat käytännössä samoja noissa 700-1000 € välillä. Tuhannen euron ylitse ei ole mitään järkeä mennä näissä jäykkäperissä. Ei sillä saa mitään arvoa harrastusajoihin kuin korkeintaan placebon ja hifistelyn kautta.
Cube ei valmista pyöriään pelkästään vuosierissä, joten niitä ainakin löytyy. Fun cornerista, kun kyseisee LTD 29:stä tarjousta, niin tiedä, vaikka saisi lähemmäs 900. Ja tietysti onhan siinä niitä muitakin malleja välissä, kuten Acid. Itse asiassa tuo Acid on Cuben vastine sille aiemmalle Radonille ja Canyonille, mutta se vain on selvästi kalliimpi ohjehinnaltaan. Pähkäile niistä jokin. Ei näissä ole juurikaan eroja, joten ota ihan mieleinen budjetin mukaan. Katsot vain, että se ei ole huonommalla keulalla kuin tuo aiemmin mainittu Canyon, niin et voi valita väärin. Muut osat ovat käytännössä samoja noissa 700-1000 € välillä. Tuhannen euron ylitse ei ole mitään järkeä mennä näissä jäykkäperissä. Ei sillä saa mitään arvoa harrastusajoihin kuin korkeintaan placebon ja hifistelyn kautta.
Hienosti taas puhut omia ajatuksiasi totuuksina. Jaa ei ole järkeä mennä yli tonnin jäykkäperissä? Salli mun nauraa. Jos saa laadukkaampaa, luotettavaa osaa (vähemmän huollettavaa, eli voit ajaa enemmänn), joka on vielä ehkä kevyempääkin, niin miksi siinä ei ole järkeä. En puhu nyt edes high end keventelypyöristä, jossa keveys on pääpainoarvona.
orc biker
04.07.2014, 18.53
Hienosti taas puhut omia ajatuksiasi totuuksina. Jaa ei ole järkeä mennä yli tonnin jäykkäperissä? Salli mun nauraa. Jos saa laadukkaampaa, luotettavaa osaa (vähemmän huollettavaa, eli voit ajaa enemmänn), joka on vielä ehkä kevyempääkin, niin miksi siinä ei ole järkeä. En puhu nyt edes high end keventelypyöristä, jossa keveys on pääpainoarvona.
Miten se on laadukkampaa ja luotettavampaa kuin jokin XT ja SLX, mitä noissa tonnin postimyyntipyörissä on? Onko sinulla jotain tilastoja aiheesta? Keveys... tuo on juuri tuota, mitä tarkoitin. Muutamat sadat grammat eivät tunnu yhtään missään harrasteajoista puhuttaessa. Ja nuo muutamat grammat maksavat niissä huippuosasarjoissa enemmän kuin mikään muu. Eikä se grammojen tiristäminen yleensä tarkoita minkään sortin tuotteissa suurempaa luotettavuutta, vaan päinvastoin hyvin ymmärrettävistä syistä. Eikä kukaan huomaa eroa siinä, onko takavaihtaja XT tai XTR. Ei huomaa, vaikka se olisi Deore. Sitten, jos siinä on shadow plus, niin voi huomata, jos haluaa ketjujen pysyvän kireämmällä röykytyksessä, mutta sekin löytyy XT-sarjasta. Siinähän naurat. Minuakin huvittaa, kun nykyisin jokainen puolikuntoinen toimistotyöläinen vetelee tuolla vähintään kahden tonnin fillarilla vimpan päälle niin pyöräilijänä, niin pyöräilijänä. Fillari ei kuitenkaan liiku kuin muutaman sekunnin nopeammin tunnissa verrattuna siihen, jos olisi tyytynyt siihen tonnin pyörään. Sehän onkin kuntoilijalle tosi tärkeää. Mutta ei se mitään. Hyvähän se vain on, että hifistelijät pitävät talouden rattaita pyörimässä. Hyvin harvoin tapaa kalliin pyörän kuskia, joka ei halua perustella ostoksensa olevan suorastaan välttämätön hänelle. Sellaista se ihmisen psykologia on.
Minä taas en ymmärrä, miksi useat kuntoilijat eivät voi myöntää, että ostavat tarpeettoman kalliita pyöriä, koska tykkäävät sellaisista, ja ihan vain sen takia. Tykkäävät speksata, tykkäävät kalliista esineitä, ehkä ajattelevat sen imagoarvoa jne. Kivempi ajaa kalliilla Bemarilla kuin keskihintaisella Skodalla. Sitähän tuo etupäässä on. Kauppareissu kuitenkin taittuu kummallakin yhtä hyvin.
Minä taas en ymmärrä, miksi useat kuntoilijat eivät voi myöntää, että ostavat tarpeettoman kalliita pyöriä, koska tykkäävät sellaisista, ja ihan vain sen takia. Tykkäävät speksata, tykkäävät kalliista esineitä, ehkä ajattelevat sen imagoarvoa jne. Kivempi ajaa kalliilla Bemarilla kuin keskihintaisella Skodalla. Sitähän tuo etupäässä on. Kauppareissu kuitenkin taittuu kummallakin yhtä hyvin.
Ei se ole harrastus, jos siihen ei mene kaikki rahat... Minulla ei ole enää varaa harrastuksiin, em. syystä. Tonnin kotimaisesta pyörästä hypyssä 1300 postimyyntipyörään eron huomasi, mm. Keulan keveydessä, paljon helpompi nostaa esteiden yli(recon vs. Fox ctd) Eturengas ei venkoillut(9qr vs. 15 mm axle. Jarruissa ja vaihteissa en huomannut juuri eroa.
Tänään ajoin vuokrapyörällä, jossa oli jarruissa acera teksti ja minun käteen toimivat hyvin nekin. Juuri muuta hyvää koon lisäksi ei kyseisessä fillarissa ollutkaan. Vaihteet samalla tekstillä temppuilivat ylämäissä pelottavasti.
Jos parempi pyörä motivoi ajamaan enemmän, sen hankinta kannattaa. Eikä väheksyä kannata jatke ominaisuutta, kalliimpi pyörä on pidempi jatke, joka saattaa motivoida paremmin...
orc biker
04.07.2014, 23.07
Jos parempi pyörä motivoi ajamaan enemmän, sen hankinta kannattaa. Eikä väheksyä kannata jatke ominaisuutta, kalliimpi pyörä on pidempi jatke, joka saattaa motivoida paremmin...
Tottahan tuokin on. Mutta se tulee sitten ihmisestä itsestään, ei varsinaisesti harrastuksen vaatimuksista. Vähän kalliimpi pyörä ei olennaisesti vaikuta ajamiseen. Se ei muuta harrastuksen luonnetta, itse ajosuoritusta, mitenkään radikaalisti erilaiseksi. Jos siis ei tarkoita halvemmalla mitään ihan hankalasti käsiteltävää romua, vaan kelpo pyörää. Kuitenkin aika usein esitetään, että pyöräily vaatisi tosi hienon fillarin alle. Se on eri asia, jos ihminen itse harrastaakseen sellaisen vaatii. Jälkimmäisessä tapauksessa tietysti on parempi sitten ostaa se, niin tulee harrastettua.
Tonnilla ei Suomesta saa vielä ihmeemmin pyöriä. Minähän puhuin tuossa aiemmin Saksan tonnista ja silloinkin näistä parasta hintalaatua tarjoavista merkeistä. En ilmaissut sitä riittävän selvästi. Jos täältä ostaa pyörän, niin ymmärrän ihan täysin, että joku laittaa sen 1200-1300 € Cubeen, kun se on se Saksan tonnin pyörä. Tai jos ostaa Saksasta, niin laittaa tuon, että saa jonkin muun kuin nämä tunnetuimmat suositut postimyyntimerkit. Että siinä mielessä, jos ostaa Suomesta ja jonkin Trekin vaikka, niin sehän vie sen 1500 €, eikä siinä minusta vielä yhtään hifistellä.
...Vähän kalliimpi pyörä ei olennaisesti vaikuta ajamiseen. Se ei muuta harrastuksen luonnetta, itse ajosuoritusta, mitenkään radikaalisti erilaiseksi...
Aika eri hintaluokan pyörillä maantiellä ajaneena väitän, ettei tuo pidä paikkansa. Ihan normi kuntoilijallakin saa huimasti lisää ajomukavuutta hintaluokan vaihtuessa 1000 - 3000 euron välillä. Jokainen viissatanen parantaa jotain kohtaa pyörässä. Maastopyörät ovat jonkin verran kalliimpia, joten vaihteluväli voisi ehkä olla 1500 - 3500 euroa.
Jotta asia ei olisi näin yksinkertainen, niin tähän vaikuttaa vielä ajajan pituus. Keskimittaisen pyöräilijän on helppo löytää mukava pyörä kahden, kolmen tonnin hintaluokasta. Kun pituutta onkin enemmän (tai vähemmän) ei läheskään kaikista malleista tuossa hintaluokassa ole sopivaa runkoa.
arctic biker
05.07.2014, 17.35
Sinulle parempi. Jos väität, että se on kaikille muillekin parempi, niin sitten sinua ei kannata tässä asiassa kuunnella kovinkaan tarkasti. Sellainen nimittäin kertoisi, että ei tiedä asiasta, erilaisista käyttötilanteista ja erilaisista ajotyyleistä tarpeeksi.
Unehtui vastaamatta orc. Samalla pettämättömällä logiikallasi Kaikki sinun näkemyksesi kuuluvat tähän höpöhöpö-viestintään.
arctic biker
05.07.2014, 17.53
Lisätään ny Bike 8/14 näkemys jonka Orc biker tietysti suuressa viisaudessaan tyrmää kertakaikkisen ammattitaidottomien ynnä tietämättömien työkseen noita vertailutestejä tekevien höpinänä. Poisonin 29" sai sehr gut arvostelun luokassa 999ekua.
Mulle on kertynyt noita Saksan lehtienkin testeissä aika hyvin pärjänneitä pyöriä jo kolme. Ja kun kilsoja kertyy ns. riittävästi vuosittain niin onhan tossa ollut aikaa hunttailla sakemannien kommentteja ja verrata miltä itsestä tuntuu. En nyt tällä kokemuksellani pysty kyseenalaistamaan Tour/Bike/Mountain Bike toimittajien ammattitaitoa.
Jos haarukka on noissa +-tonnin pyörissä se merkitsevä osa, niin ainakin tossa Poisonin 999 pyörässä löytyy Reba RL, mikä ilmeisesti parempi kuin nuo XC:t? Hinnat alkaen -mallikin tarjoaa jo XC 30 haarukkaa 699 luokassa. Sivustot vaan vaatii hieman saksan tulkintaa. Hintaluokan hipoessa tonttua alkaa jo vähän käytetty vaihtoehtokin kiinnostaa... Josko sieltä löytyisi.
arctic biker
05.07.2014, 18.08
Kyllä Reba on ihan oikeasti toimiva joustokeula:D
orc biker
05.07.2014, 20.11
Lisätään ny Bike 8/14 näkemys jonka Orc biker tietysti suuressa viisaudessaan tyrmää kertakaikkisen ammattitaidottomien ynnä tietämättömien työkseen noita vertailutestejä tekevien höpinänä. Poisonin 29" sai sehr gut arvostelun luokassa 999ekua.
Tuossa ei logiikan häivääkään. Minä puhun tonnin pyörien ja halvempienkin kelvollisuuden puolesta ja sinun päättelylläsi se tarkoittaa, että minusta varmaan yksi parhaimmista tonnin pyöristä (Poison Zyankali 29 Team) olisi huono. Mietihän hetki, mikä sinulla tuossa meni väärin. P.S. Minä en pidä siitä, että joillain on tuollainen tyyli keksiä sanoja toisten suuhun.
Ja mitä tulee tuohon viitekehyksestä irrottamaasi lainaukseen, niin en tässä ole sanonut mitään, mikä olisi ristiriidassa sen kanssa. Minähän myönsin, että ihmisillä on henkisiä syitä ostaa kalliita pyöriä ja sanoin, että hyvä niin. Mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että toisin kuin palstan hifistelijät väittävät, niin sillä tonnin pyörällä harrastaa ihan täysin. Ajaminen itse suorituksena ei vaadi yhtään kalliimpaa pyörää. Se on eri asia kuin, että jonkun henkinen puoli vaatii kalliimman pyörän. Ajaminen harrastusmielessä suorituksena ei kuitenkaan siitä mihinkään olennaiseti muutu, jos joutuu ajamaan Reballa ja XT-osilla, eikä paremmilla.
arctic biker
05.07.2014, 20.18
Minä en pidä siitä, että joillain on tuollainen tyyli keksiä sanoja toisten suuhun.
Ihan seku vaan fittuillasseni... Ja johan ittekin luet kirjoitettuja kuin piru raamattua jos tämmöistä vanhaa vertauskuvaa käytän.
Noissa tonnin pyörissä on painavat kiekot jne. Se siinä tekee eroa jäykkäperissäkin kun mennään kalliimpaan hintaluokkaan. Ei se onko siinä ehkä yhden sarjan parempi takavaihtaja.
Mulla on n. 1500 euroa itse kasattuna maksanut jäykkäperä ja erityisesti kevyehköt kiekot tubelessrenkain tekevät siitä herkemmän ja mukavamman ajaa kuin nuo tonnin sakupyörät, jotka sinänsä ihan kelpoja kulkineita ovat, mutta on ihan paskapuhetta väittää ettei mikään muuttuisi, kun mennään yli tonnin.
orc biker
05.07.2014, 20.41
Noissa tonnin pyörissä on painavat kiekot jne. Se siinä tekee eroa jäykkäperissäkin kun mennään kalliimpaan hintaluokkaan. Ei se onko siinä ehkä yhden sarjan parempi takavaihtaja.
Se tekee vähän hitaammaksi, mutta muutenhan se ei vaikuta.
mutta on ihan paskapuhetta väittää ettei mikään muuttuisi, kun mennään yli tonnin.
Mitä merkitystä sillä on, että onko pyörä aavistuksen kevyempi kiihdyttää? Miten se vaikuttaa treeniin? Lopputulos reisissä on ihan sama, mutta siirtyy paikasta a paikkaan b hitusen nopeammin. Tärkeää kisakuskeille, ei harrastajille itse ajosuorituksen näkökulmasta. Ja sitä henkistä puoltahan en ole kiistänyt. Jokainen voi keksiä vaatimuksia pyörälleen ihan mielen määrin, mutta itse maasto ei aseta sellaisia vaatimuksia, että ei ajaminen onnistuisi sillä Reballa, XT:llä ja painavilla kiekoilla. Toki voihan yksi mäki kymmenestä tuhannesta jäädä nousematta, kun on vähän painavammat kiekot, mutta onko sillä merkitystä? Parantaa kuntoaan ja tekniikkaansa, niin nousee. Haaste pysyy samanlaisena.
Kevyemmin ja herkemmin reagoiva pyörä on helpompi ajaa metsässä. Sinulle silläkään ei tietenkään ole väliä...
jame1967
06.07.2014, 12.59
En puutu muuten tähän tappeluun , paitsi mitä on tullut itse huomattua . Ei ole edes kokemuksia +1000 pyöristä , vain noin 800 maksaneesta
(rakennettu pääasiassa käytetyistä osista ) täysjousto , runko jo myyty eteenpäin ja uutta etsitään , taas käytettyä .
Ja 300 maksanut vanha maantiepyörä , johon jo tosin vaihtunut campan osasarja veloca / centaur , eli mallia karvalakki joidenkin mielestä .
Tekisi kyllä mieli päästä testaamaan vaikka 3000 maasturia tai maantiepyörää , onko hintansa väärti .
Muistan kun sain rippilahjaksi uuden tunturi retki superin , uudella rassilla oli kyllä hieno ajella , eli ymmärrän kuinka helpompi lähteä lenkille uudella kuin vanhalla pyörällä .
Itsellä on kyllä toinen puoli harrastusta rakentelu eli maasturiin ostin rungon käytettynä fillaritorilta , voin ainakin omasta puolestani suositella , kaikki käytetyt osat ovat olleet huomattavasti uusia halvempia ihan käyttökelpoisia jopa voimansiirtoosat , uudet käyttämättömätkin osat ovat kaupan hintoja edullisemmat .
Olettaisin että yleensä torilla tarjolla olevat pyörät ovat hyvin huollettuja ja paremmilla osilla kuin kaupasta tulleena .
Sanoisin kyllä näille yli 1000 pyöriä ehdottaville , aivan hyvin pärjää aloittelija alle 1000 pyörällä .
En ymmärrä miten joku voi myydä vuoden vanhaa 3000 pyörää tarpeettomana , josta ei saa kuin puolet ehkä .
Parempi olisi aloittelija ostaa halvempi käytetty , ja kun näkee onko se metsässä rymistely tai asvalttia pitkin kelailu oma juttu , tietää jo millainenseuraava pyörä tulisi olla vai tuleeko olenkaan .
Santerius
06.07.2014, 21.20
On tullut nelisen vuotta pyöräiltyä kippurasarvisilla - hävitettyäni hybridinrottelon noin vuoden päivät vain ja ainoastaan niillä. Alkoi tänään lenkillä tuo munamankelointi hieman kyrsiä kun oli taas joka paikka jumissa ja hellänä. Tästä innostuneena aloinkin miettiä, että voisin hommata arkireissuille maasturin. Ajomukavuus voisi olla parempi ja se ei olisi niin ronkeli väylienkään suhteen. Talvipeliksikin se olisi parempi.
Olisiko teillä asiaan perehtyneillä ehdottaa jotain peliä seuraavin kriteerein:
- Rennon rempseä ajoasento
- Pääosin teille ja leveille poluille, mutta toki ryteikköäkin voisi käydä välillä tutkiskelemassa
- Hintaa alle 1000 euroa
- Toki kevyt liikutella, jos se on tässä hintaluokassa mahdollista
- Muuta huomioitavaa?
MikeVonBike
03.08.2014, 22.20
Nyt olisi sitten viittä vaille menossa ostoon tälläinen peli 19":
http://www.bike-discount.de/en/buy/race-one-grey-n-black-n-green-21673/wg_id-117
Polkimiksi ajattelin näppärästi monitoimipoljinta, kun tulee lasten kanssa poljettua ja kaupassa käytyä niin näitä:
http://www.bike-discount.de/en/buy/multi-purpose-pedals-pd-m324-25427/wg_id-432
Etujoustoon tarvii lukemani perusteella jonkun pumpun, johon voisi tämä olla nasta apuväline:
http://www.bike-discount.de/en/buy/suspension-pump-33145/wg_id-325
Onko huomautettavaa/kommenttia? Pyörä pitäisi nettisivujen mukaan tulla suunnillee ajokunnossa, että teknisestä osaamattomuudesta ei ainakaan alkuun pitäisi tulla ongelmia.
Seuraava kysymys koskee ensimmäisiä säätöjä ja etujousen säätöä, mutta sen aika ei ole vielä :)
Rautaperse
04.08.2014, 12.28
Nyt olisi sitten viittä vaille menossa ostoon tälläinen peli 19":
http://www.bike-discount.de/en/buy/race-one-grey-n-black-n-green-21673/wg_id-117
Varmasti hyvä peli osiensa puolesta, eikä välitöntä päivitys tarvetta ole. Pääasia, että valitsee sopivan koon tarkasti.
Polkimiksi ajattelin näppärästi monitoimipoljinta, kun tulee lasten kanssa poljettua ja kaupassa käytyä niin näitä:
http://www.bike-discount.de/en/buy/multi-purpose-pedals-pd-m324-25427/wg_id-432
Foorumin yleisestä linjasta poiketen. Väittäisin, että polkimet on ihan hyvät, jos oikeasti on tarvetta ajaa, myös muilla kuin pyöräilykengillä. Lukkopoljin puoli ei tosin ole niin hyvä kuin muissa Shimanon lukoissa. Mutta ilman muuta niillä alkuunpääsee. Eikä toisaalta osaa parempaakaan toivoa, jos ei niitä kokeile.
Etujoustoon tarvii lukemani perusteella jonkun pumpun, johon voisi tämä olla nasta apuväline:
http://www.bike-discount.de/en/buy/suspension-pump-33145/wg_id-325
Onko huomautettavaa/kommenttia? Pyörä pitäisi nettisivujen mukaan tulla suunnillee ajokunnossa, että teknisestä osaamattomuudesta ei ainakaan alkuun pitäisi tulla ongelmia.
Seuraava kysymys koskee ensimmäisiä säätöjä ja etujousen säätöä, mutta sen aika ei ole vielä :)
Pyörät tulee lähes ajo valmiina, polkimet kiinni, tanko ja satula oikealle paikalle. Ja kovaa ajoa. Ilmajousi ei kummoisia säätöjä tarvitse, kunhan muistaa käyttää tuota iskaripumppua säännöllisesti ja tarkastaa paineet.
Keskiäkäinen lohjalainen
04.08.2014, 12.56
Polkimiksi ajattelin näppärästi monitoimipoljinta, kun tulee lasten kanssa poljettua ja kaupassa käytyä niin näitä:
http://www.bike-discount.de/en/buy/multi-purpose-pedals-pd-m324-25427/wg_id-432
Nuo monitoimivat aivan hyvin muualla paitsi maastossa. Siellä on vaikeata löytää lukkopuolta.
Meillä suositaan lukkopoljin + "terassiadapteri" -komboa:
http://www.bike-discount.de/en/buy/spd-pedals-pd-m-520-black-26057/wg_id-432
http://www.bike-discount.de/en/buy/pedal-top-with-reflectors-for-spd-pedals-sm-pd22-29951/wg_id-432
MikeVonBike
04.08.2014, 22.47
Nuo monitoimivat aivan hyvin muualla paitsi maastossa. Siellä on vaikeata löytää lukkopuolta.
Meillä suositaan lukkopoljin + "terassiadapteri" -komboa:
http://www.bike-discount.de/en/buy/spd-pedals-pd-m-520-black-26057/wg_id-432
http://www.bike-discount.de/en/buy/pedal-top-with-reflectors-for-spd-pedals-sm-pd22-29951/wg_id-432
Hyvä ajatus, kiitos siitä! Nuo lukkopolkimet näyttää vähä hassuilta tottumattoman silmiin, mutta ajatus erinomainen.
Toimiiko noi baarilisukkeet myös näissä
http://www.bike-discount.de/en/buy/saint-pedals-pd-mx80-57325/wg_id-432 ?
MikeVonBike
04.08.2014, 22.52
Varmasti hyvä peli osiensa puolesta, eikä välitöntä päivitys tarvetta ole. Pääasia, että valitsee sopivan koon tarkasti
Koosta en ole löytänyt muuta ohjetta kuin jalan sisämitan joka kohdallani taisi olla about 82,5 cm. Pituutta on 184 cm ja painoa ihan liikaa (jota pyöräilemällä yritetään pudottaa..). Jostain laskurista päättelin että 19" olis mulle passeli. Onko eriäviä mielipiteitä? En ole käynyt liikkeissä ihmettelemässä mitään merkkejä.
Nyt olisi sitten viittä vaille menossa ostoon tälläinen peli 19":
http://www.bike-discount.de/en/buy/race-one-grey-n-black-n-green-21673/wg_id-117
Onko huomautettavaa/kommenttia?
Muuten hyvä paketti mutta renkaat on huonot. Muuten laadukkaat osat mutta Schwalben hinnat alkaen, teräslangalliset (painavat) ja heikosti rullaavat renkaat. Ajonautinto nousee moninkertaisesti kun tilaat samalla vaikka saman valmistajan Racing Ralphit tai jotkut muut _taittuvakylkiset_ elikkäs folding renkaat (+ ehkä kevyemmät sisurit). Lähtee pyörivistä massoista puoli kiloa samantien (tuntuu kiihtyvyytenä ja ketteryytenä) ja rullaavuutta tulee moninverroin enemmän. Satsaus on n. +50€ mutta varmasti joka centin väärti!
Tsau!
Olen kanssa himoinnut uutta jäykkäperäistä maastofillaria pöllityn tilalle ja tässä topikissa on hyviä vinkkejä. Itsellä on mittaa 180 cm ja haluaisin jonkun laadukkaan peruspyörän, jolla voi rullailla metsäisiä polkuja. Valitettavasti kassavaranto on tällä hetkellä ohuella ja hintakattoni maastofillarille on jossain 600 Euron hujakoilla. Ehkä jonkun webbikaupan syystarjouksesta voisi tuurilla löytää jonkun peruspyörän?
Löysin täältä joitakin syystarjouksia -> http://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-650b-27.5/o-preis . Laittakaahan muutkin linkkejä ja vinkkejä jakoon.
Iso kiitos :-)
Löysin täältä joitakin syystarjouksia -> http://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-650b-27.5/o-preis . Laittakaahan muutkin linkkejä ja vinkkejä jakoon.
Katsopa saman kaupan 29:en tarjoukset. Käytettynä voi löytyä myös hyvinkin kannattavia ostoksia.
Hyvä idea. Täällähän on vaikka mitä listalla http://www.bike-discount.de/en/mtb-hardtail-29/l-24/o-preis .
Käytettyjä, kohtuuhintaisia maastofillareita on mielestäni vaikeata löytää. Useimmiten käytetyt maasturit ovat erittäin kalliita, tai maastokelvottomia wanhoja luuskia.
Kumpaa suosittelette ensi maastopyöräksi ? Isompaa maastoajoa ei ainakaan heti tarkoitus kokeilla. Tulisi siis normi liikkumiseen poluilla ja kaupungissa sekä pienillä metsäteillä.
http://www.espoontorinpyora.com/index.php/pyoeraet/x-caliber-9-29-2016/
https://www.canyon.com/mtb/grand-canyon/2016/grand-canyon-al-6-9.html
seppo_taalasmaa
04.07.2016, 15.17
Canyon on muuten puolitoista kiloa kevyempi, Ja paremmat osat. Eiköhän se sinne kallistu.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.