ContinentalFanticVelosportCanyonHelkamaHuntteri
Sivu 2 / 12 EnsimmäinenEnsimmäinen 1 2 3 4 ... ViimeinenViimeinen
Näyttää tulokset 31 - 60 / 358

Aihe: Ketjujen venyminen

  1. #31
    noniinno Guest
    Turha tässä on kai marista, kauppaan vaan hakemaan rattaita ja pakkaa. Mä jaksa ajaa satoja kilsoja ketjuja sisään. Tuota C9 ketjua on kyllä niin monesta tuutista kehuttu, että olen kyllä valmis tuohon uskomaan. Ja kuten sanottu, maantiefilossa toiminta on smuuttia ilman mitään sisäänajoa. C:n ketju jo näyttääkin oikealta ketjulta verrattuna korvaaviin tuotteisiin. Olisko jotain suosituksia hyvä/halpa pakka ja mistä kannattaa ostaa. Shimano vai Sram? entäs eturieskat, vai onko sama ostaa kammet rattaineen? Tampereelta päin pitäis löytyä? Jos vielä asiantuntevat tähän voisitte vastata, niin en enää teitä häiritse. Ja lupaan kehua sekä Shimanon ja Campan tuotteet mennen tullen ja palatessa. Niin ja haukkua toista, riippuen kenen kanssa olen tekemisissä.

  2. #32
    Liittynyt
    08/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    1.348
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti länsiväylä
    Joo, niihin maailman parhaisiin campan ketjuihin kuuluu se, että ne ei toimi. Aluksi siis ja maasturissa. Kuulemma pitää ajaa muutama sata kilsaa, niin rutinat katoaa. Campan kuuluu rutista, samalla tavalla kuin Foxin keulassakin kuuluu olla klappia..
    Legendaa. Campan ketju pelittää maasturissa ihan moitteetta. Voisikohan nuo joidenkin kokemat rutinaongelmat johtua huonosti tehdystä ketjuliitoksesta? Sen tappiliitoksen kanssa pitää olla järki matkassa. Muuten tulee sutta ja sekundaa.

  3. #33
    Minulla on päällä C10:n ja Shimano ysin venyvyystesti, molemmat on reilun donan jälkeen hyvin mitoissaan. C10/C9:ssähän on sama raja-arvo venyvyyden suhteen joten tuloksia voidaan verrata, myöskin vertailtavuus toimii sen suhteen että kyseessä on uudet pakat/ ketjut.

    Mikä on tilanne kun molemmilla on ajettu pari donaa... vai pitääkö ajaa enemmän eropjen esille kaivamiseksi?
    Tuloksia saadaan aikanaan ja kun kaikki tietävät HanCin tässä suhteessa täysin puoluettomaksi niin loppuu vääntö siitä että mikä venyy vähiten.
    Hannes polkee - kunnes halkee.

  4. #34
    noniinno Guest
    Rattaat ja pakka on nyt vaihdettu ja C9:t paikoillaan. Jo loppui rutinat ja hyppimiset, voimansiirto ja vaihteet toimivat kuin ajatus. Että se siitä sisäänajosta. Ihme homma, vanhat rattaat ei edes näyttäneet kovin kuluneilta, toisin vaan oli. Mainittakoon että kokeilin vanhoille rattaille myös Shimanon uutta ketjua, eikä toiminta siitä parantunut. Uus takapakka on merkkiä SunRace, onko kokemuksia? Ei nääs ollut hinnan kiroissa tuo kapistus. Itselle moinen merkki on uppo-outo, mutta kauppias osasi puhua kauniisti ja vakuuttavasti..

  5. #35
    ML84 Guest

    Connex Titanium 10TR Chain

    Onkohan kukaan testannut kyseistä ketjua? Hintaa ainakin näyttäis olevan yli kolmen Monza maastopyörän verran
    http://www.wiggle.co.uk/Default.aspx...2640&UberCat=0

  6. #36
    Traccia bianca Guest
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Vilhelm V
    Legendaa. Campan ketju pelittää maasturissa ihan moitteetta. Voisikohan nuo joidenkin kokemat rutinaongelmat johtua huonosti tehdystä ketjuliitoksesta? Sen tappiliitoksen kanssa pitää olla järki matkassa. Muuten tulee sutta ja sekundaa.
    Tuo tulee kyllä mieleen.
    Itse olen käyttänyt liitoksissa pelkästään Sramin powerlinkkejä ja mitään ongelmia normaalia venymistä lukuunottamatta ei ole ilmennyt.
    Ketjut on olleet C9:ä ja Duraceetä.
    C9 Kesti pitempään mutta Durasetti on hiljaisempi.
    Ja muu varustus on siis Campaa.
    Traccia bianca muokkasi tätä : 19.05.2006 at 18.53

  7. #37
    SuperMonza Guest
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti ML84
    Onkohan kukaan testannut kyseistä ketjua? Hintaa ainakin näyttäis olevan yli kolmen Monza maastopyörän verran
    Miksi laitat noin kalliita pyöriä esimerkiksi? Paikallinen halpamyymälä mainosti vastaavaa fillaria sanomalehdessä, eikä maksa paljon.

    *Kliketi klik*

    Anteeksi offtopic, mutta oli pakko...

  8. #38
    Liittynyt
    09/1999
    Paikkakunta
    Tampere
    Viestit
    7.536
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti noniinno
    Uus takapakka on merkkiä SunRace, onko kokemuksia?

    Se on halvin mahdollinen mitä saa Suomesta jollen ole väärässä.

  9. #39
    Liittynyt
    03/2006
    Paikkakunta
    Alasiperiassa
    Viestit
    702

    HG92 & Original White Lightning testissä

    Lupasin keväällä mittaustietoja maantiepyörän ketjun kulumisesta.

    Olen mitannut ketjuja kymmenkunta vuotta viivoittimella tapista tappiin niiden ollessa paikoillaan. Viime vuosina olen mitannut vain ajokilometreissä vaihtovälin saavuttaneita tai loppuun ajettuja ketjuja. Löysin varaston nurkasta kolmatta kiloa vanhoja ketjuja – pääosin kasin Sediksiä – ja ryhdyin mittaamaan niitä kiinalaisen huippulaatuisen työntömitan avulla, käyttäen Campagnolon standardia: http://www.campagnolo.com/pdf/SUPERLATIVE_LUBRICANT.pdf. Campagnolon menetelmä huomioi rullan ja tapin kulumista enemmän kuin tappien välisen venymisen mittaaminen.

    Campagnolo ilmoittaa hylkyrajaksi 132,60 mm rullasta rullaan mitattuna, ja tämä hylkyraja koskee kasin, ysin ja kympin ketjuja. Vastaava uuden kontrollimitta kasin Sediksellä oli 132,22 mm ja Ultegran ysillä (HG92) 132,24 mm. Oman vanhan mittaustapani mukaiset mitat ovat uudelle ketjulle 254,0 mm ja maantiepyörän ketjun hylkyrajalle 254,5 mm.

    Olen tavallisesti vaihtanut maantiepyörän ketjun 5 000 km:n ajon jälkeen. Omat mittaustulosten keskiarvot kuudesta ketjusta osoittivat noin 5000 km:n ajon kuluttaneen kolme ketjua (push power 1500 N) mittaan 132,80 – 132,85 mm (254,5 mm viivoittimella) eli selvästi yli Campagnolon hylkäysrajan. Kaksi ketjua oli tätä kuluneempia (132,95 mm). Näistä toinen kauppiaan nöösille myymä Sediksen jykevä seiska, ja toinen myyntiajankohdan hipokasi (PC80R, push power 2000 N), jolla on ajettu huomattavasti normaalia 5000 km:n vaihtoväliä pitempään (noin 8000 km; viivoittimella 254,9 mm). Venyneen seiskan (254,7 mm) historia on epävarma, sitä on käytetty pyörän ollessa uusi ja ketjujen lyhytsyklisessä (500 – 2000 km) ketjujen kierrätyksessä. Kuudennen kasin ketjun mitta oli 132,50 (viivoittimella 254,0 – 254,1 mm), ja sillä on ajettu huomattavasti vähemmän kuin 5000 km. Tämän ketjun asensin teräspyörääni – käyttökelpoisen ketjun löytäminen jätepussista oli mittaustuokion palkinto.

    Omassa käytössäni 5000 km:n ajon jälkeen kasin ketjun kontrollimitta 254,5 mm viivoittimella mitattuna, ja 132,80 – 132,85 mm Campagnolon menetelmällä mitattuna. Näissä mitoissa uusi ketju on vielä toiminut, mutta PC80R:n (132,95 mm; 254,9 mm) jälkeen uusi ketju oli ajettava sisään vaihtamalla käyttöön hetkeksi vähemmän kulunut pakka, ja sitten palauttamalla kulunut pakka toleransseihin sisään ajetulla ketjulla ajamalla. Näyttäisi siltä, että Campagnolo on ollut hieman varovainen rajaa asettaessaan, ketjun todellisen hylkäysrajan ollessa noin 132,80 mm, jos uusien ketjujen kierrätystä halutaan jatkaa. Varovaisuuden ymmärtää, koska mittaaminen vaatii tarkkuutta ja toistoja – ja lisäksi kammen kiertäminen on yksilöllistä.

    Alumiinipyöräni Ultegran pakassa on 9 lehteä. Teräspyörässäni käyttämäni ketjut ovat olleet pääosin heikompia (push power 1500 N) ja leveämpiä kuin alumiinipyörässäni käytössä olleet ketjut. Shimanon HG92 osoittautui viime kesänä huomattavasti kestävämmäksi kuin mikään aikaisemmin maantiepyörässä käyttämäni ketju. Kontrollimitta Campagnolon menetelmällä mitattuna oli 7400 km:n ajon jälkeen 132,52 mm. Suoraviivaisella regressiolla laskettuna tämä ketju saavuttaa Campagnolon hylkyrajan (32,60 mm) 9400 km:n ajon jälkeen. Jos jatkan aikaisemmalle hylkyrajalleni (32,80 mm), pystyn ajamaan tällä ketjulla lineaarisen kulumavauhdin mukaan laskettuna 14 000 – 15 000 km ennen uuden ketjun asentamista vanhoille rattaille. Tuntuu paljolta!

    JK1. Shimano on korvannut HG92-ketjun HG93:lla. Shimanon markkinointiosaston mukaan uudessa ketjussa niitit ovat 50 % tiukemmassa kuin vanhassa. Lisää kilometrejä siis luvassa!

    JK2. HG92:n huoltoväli on ollut 1 000 – 1 300 km. Huolto on suoritettu ketjua taaksepäin pyörittämällä ja tiputtelemalla tällöin hieman valkosalamaa (Original White Lightning) ketjuun. 6 000 km:n ajon jälkeen jouduin kaatosateeseen, jonka jälkeen pyyhin ketjun päältä päin tärpätillä kostutetulla talouspaperilla ja lisäsin hieman valkosalamaa.

    JK3. Ajo on ollut pääosin pk-lenkkiä, keskinopeus jossain kahdessa kolmosessa – ehkä hieman alle kevään alamummojen jäljiltä. Vääntöä ei siis ole tullut ketjulle paljoakaan. Neljä rengasta (kaksi Rubino Prota, kaksi Michelin Axial Prota) olen kesän aikana roskikseen saatellut – ja asian vierestä mainittuna – näiden misukoiden läpäisseiden pistojen jäljiltä lukuisia sisärenkaita.

    JK4. Kesä on ollut kuiva, enkä ole ketjuani rasvallakaan kastellut. Ketju on pysynyt hiekattomana ja – hiomatahnattomana.

    JK5. Suosittelen työntömitan hankkimista ja Campagnolon standardiin (http://www.campagnolo.com/pdf/SUPERLATIVE_LUBRICANT.pdf) perehtymistä. Ketjuissa, keleissä, jaloissa ja vaihteiden käytössä on eroja.

    JK6. Bettini voitti kirin.
    Fillarijeti muokkasi tätä : 25.09.2006 at 07.48
    Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi.
    Gösta Sundqvist: Teuvo, maanteiden kuningas

  10. #40
    Onkohan tuo Original White Lightning jotain taika-ainetta. Mulla HG93 ketju meni 4000 km:ssa mittoihin 13.29 cm ja siten vaihtoon. Puolet kilometreistä oli CRC Multi Lubea toinen puoli Biltzun teflonia. Ja ihan sightseeing-lenkkeilyä oli kilometrit.

  11. #41
    Liittynyt
    03/2006
    Paikkakunta
    Alasiperiassa
    Viestit
    702
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Fillarijeti
    Shimanon HG92 osoittautui viime kesänä huomattavasti kestävämmäksi kuin mikään aikaisemmin maantiepyörässä käyttämäni ketju. Kontrollimitta Campagnolon menetelmällä mitattuna oli 7400 km:n ajon jälkeen 132,52 mm. Suoraviivaisella regressiolla laskettuna tämä ketju saavuttaa Campagnolon hylkyrajan (32,60 mm) 9400 km:n ajon jälkeen. Jos jatkan aikaisemmalle hylkyrajalleni (32,80 mm), pystyn ajamaan tällä ketjulla lineaarisen kulumavauhdin mukaan laskettuna 14 000 – 15 000 km ennen uuden ketjun asentamista vanhoille rattaille.
    Alla mittaustulokset (kolmen keskiarvo)

    km___mm
    0000 132.24
    1255 132.30
    3300 132.38
    4500 132.42
    6200 132.48
    7400 132.52

    Olen odottanut ketjun kulumisen nopeutumista noin kolmesta tonnista alkaen. Mitään tällaista ei ole tapahtunut, vaan pikemminkin päinvastoin. Regressiosuora on loivenemassa! Kulumisvauhti oli alussa 0,042 mm/1000 km, viiden tonnin ajon jälkeen enää 0,039 mm/1000 km.

    Olen ollut ajoittain hieman ihmeissäni mitatessani tätä ketjua.
    Fillarijeti muokkasi tätä : 22.10.2006 at 09.26
    Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi.
    Gösta Sundqvist: Teuvo, maanteiden kuningas

  12. #42
    brewster Guest
    Voisiko olla, että ketjuja ei kannata juuri voidella liian usein? Fillarijetillä on kuitenkin aika harvakseltaan käytetty voiteluainetta. Kun käyttää hyvin juoksevia liemiä ajaa vaan hienoa hiekkapölyä ketjun kitkalle altistuville pinnoille. Johan se nyt muuten on kumma kun toisella sama ketju kestää yli tuplamatkan toiseen verrattuna ja nopeammin kuluvalla ei edes ole kovasta väännötä kyse.

  13. #43
    Saatanan tarkat mitat on pojilla... sanoisin että ketjun venymistä mitattaessa on turha puhua muuta kuin "kympin" tasoisista tarkkuuksista ja jo tästä seuraa se että jos/kun ketjut ja rattaat on kuluneet pareiksi niin hylkyraja on suhteellinen käsite.

    Brewsteri tuossa edellä ottaa esille mielenkiintoisen pointin ja olen kyllä "mennyt parkille" että paksummalla ketjuöljyllä tarttuu kaikki pöly voimansiirtoon. Taitaa vain olla niin että kulumista tapahtuu myös silloin kun voitelua on liian vähän - kummassa tialanteessa sitten enemmän... tiedä häntä.
    Ostin GT85 merkkistä ketjuöljyä ja siinä tuntuisi olevan teflonia ja öljyä sopivassa suhteessa. Ainakin eilisen Finlandian jäljiltä pölyä pestessä syntyi havainto että vähemmän oli paskaa kettingissä kuin käytettäessä esim TF (liian kuiva) tai CRC-ketjuöljyä (liian rasvainen). GT85:sta löytyy ainaski täältä http://www.lundberg.fi/ iso törppö kustantaa 9€gua.
    Hans Opinion muokkasi tätä : 25.09.2006 at 14.48
    Hannes polkee - kunnes halkee.

  14. #44
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti brewster
    Voisiko olla, että ketjuja ei kannata juuri voidella liian usein? Fillarijetillä on kuitenkin aika harvakseltaan käytetty voiteluainetta. Kun käyttää hyvin juoksevia liemiä ajaa vaan hienoa hiekkapölyä ketjun kitkalle altistuville pinnoille. Johan se nyt muuten on kumma kun toisella sama ketju kestää yli tuplamatkan toiseen verrattuna ja nopeammin kuluvalla ei edes ole kovasta väännötä kyse.
    Voisi olla, että ketjun puhtaus on avain niiden kestoon. Jos sitä ketjua ei irrota ja pese joka voitelua ennen, ajaa voiteluaine tierapatahnan tappien ja rullien väleihin. Öljyn ja ravan tahna on mitä parasta hankausainetta.

    Jan

  15. #45
    Liittynyt
    09/2004
    Paikkakunta
    kokkola
    Viestit
    100
    Lisäisin tähän vielä sen tilanteen jossa ajetaan pohjoisen talvia. Kuivilla pakkasilla ajelu on pyörän huollon kannalta helppoa aikaa. Ei pölise kivipöly ketjuihin. Itse tulee ajettua talvi ajoa cc:llä 3-4000 joka talvi. Luulen tuollaisella ajolla ketju kestää tavallista pidempään, mutta tarkkoja mittauksia en ole tehnyt.

  16. #46
    Liittynyt
    05/2005
    Paikkakunta
    Turku
    Viestit
    2.762
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Fillarijeti
    Alla mittaustulokset (kolmen keskiarvo) ja lineaarinen ennuste kaaviona.

    km___mm
    0000 132.24
    1255 132.30
    3300 132.38
    4500 132.42
    6200 132.48
    7400 132.52
    On siinä huono ketju, kun olí kulunut jo 132.24 mm vaikka ei ollut kilometrejä edes kertynyt.

    ---

    GT85:ttä saa edullisesti Foxcompista.
    Life - I have heard of it...

  17. #47
    jackknife Guest
    Tässä säikeessä on hehkutettu paljon campan ketjuja, niin ajattelin vastapainoksi hehkuttaa rohloffin ketjua. Mulla on kokemusta vaan niiden maastopyörän ketjusta, mutta se on kaikin puolin niin hyvä, että en osaa kuvitella miten ketju enää voisi olla parempi. Campan ketjuista mulla ei oo kokemusta, mutta shimanon HG-73 ja -93 sekä joku srammin paremman pään ketju on tullut kokeiltua ja sellaisiin päin ei edes viitsi enää katsoa rohloffin kokeilemisen jälkeen

  18. #48
    Liittynyt
    05/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    2.561
    Taitaa tuo Campagnolon ilmoittama standardi olla ainoa ketjuvalmistajalta tuleva työntömitalla mitattava hylkäysraja? Rohloffilla on oma ketjumittarinsa, ja Parkillakin yksi, mutta numeroita ei taida ilmoittaa kukaan.

    Kummasti kyllä antaa auktoriteettia noille luvuille se, että tulevat suoraan valmistajalta, kuin että kyseessä olisi satunnaisen mittaajan antama ohjearvo. Taidan alkaa käyttää tuota (huomioiden että luku on vähän varovaisesti ilmoitettu ja Fillarijetin tarkan oloinen kokemusperäinen tieto) kun ei mitään muuta standardiakaan ole. Millin kymmenesosa tosin riittäköön tarkkuudeksi.

    Mittasin ketjuni: 133,2mm. Tais mennä pakkakin vaihtoon siis...
    "For the front wheel, I've always preferred carbon… it looks better, when you're looking down it feels faster." - David Millar

  19. #49
    Liittynyt
    05/2005
    Paikkakunta
    Turku
    Viestit
    2.762
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti tya Katso viesti
    Kummasti kyllä antaa auktoriteettia noille luvuille se, että tulevat suoraan valmistajalta, kuin että kyseessä olisi satunnaisen mittaajan antama ohjearvo.
    Ja kun vielä sovelletaan lähdekritiikkiä ja pohditaan ketä niistä ketjujen tiiviistä vaihtamisesta hyötyy....
    Life - I have heard of it...

  20. #50
    Liittynyt
    05/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    2.561
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti jeppe Katso viesti
    Ja kun vielä sovelletaan lähdekritiikkiä ja pohditaan ketä niistä ketjujen tiiviistä vaihtamisesta hyötyy....
    Kuten sanottua, soveltaen lähdekritiikkiä eli ottaen mittaustulosten analysoinnissa huomioon Fillarijetin testauksen, eli sen että todellinen hylkyraja on luokkaa 132,8mm. Suunnilleen sen verran kuin voisi kuvitellakin, valmistajan on tietenkin ilmoitettava maltillinen luku. Parempi tämä tieto (valmistaja + testaus) kuin pelkkä jonkun heittämä numero.

    Lisäksi mukavaa, että ketjun kuluneisuudesta voi puhua jollain standardiasteikolla, ei tyyliin "129,674 milliä mitattuna yhdentoista puolilenkin eli viiden ja puolen lenkkiparin matkalta pinnin ulkoreunasta rullan sisäreunaan", kun jokaisella on oma mittaustapansa.
    tya muokkasi tätä : 01.10.2006 at 01.56
    "For the front wheel, I've always preferred carbon… it looks better, when you're looking down it feels faster." - David Millar

  21. #51
    Liittynyt
    05/2001
    Paikkakunta
    Uusimaa
    Viestit
    1.182
    Mukava huomata, että duunifillarissa käyttämäni halpisketjut (Yaban 3.90e/kpl) kestävät huomattavasti pitempään, kuin monta kertaa kalliimmat "merkkiketjut". Viime syksynä asensin uudet Yabanit kiinni ja vieläkään ei ole venynyt lähellekään hylkyrajaa. Normaalisti olisi shimanon ja Sramin ketjut saanut viskata romukoppaan aikoja sitten.
    Tästä viisastuneena kipaisin ostamassa reilun satsin Yabaneita, nyt on vuosikausiksi varaketjuja hyllyssä.

  22. #52
    Liittynyt
    12/2001
    Paikkakunta
    Stadi
    Viestit
    2.344
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti jeppe Katso viesti
    Ja kun vielä sovelletaan lähdekritiikkiä ja pohditaan ketä niistä ketjujen tiiviistä vaihtamisesta hyötyy....
    Niin, kumpi lieneekään halvempaa, vaihtaa ketjut, vai vaihtaa ketjujen lisäksi myös etu- ja takarattaat...
    In heaven there's no beer, that's why we drink it over here.

  23. #53
    Liittynyt
    05/2005
    Paikkakunta
    Turku
    Viestit
    2.762
    Campagnololla taitaa olla aika vähän intressejä maastopuolen kampiseteistä ja pakoista.
    Life - I have heard of it...

  24. #54
    Liittynyt
    05/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    2.561
    Niin, maantieajossahan rattaat eivät tunnetusti kulu ikinä?!
    "For the front wheel, I've always preferred carbon… it looks better, when you're looking down it feels faster." - David Millar

  25. #55
    Liittynyt
    03/2003
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    396
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti tya Katso viesti
    Niin, maantieajossahan rattaat eivät tunnetusti kulu ikinä?!
    Kuluuhan ne, muttei ihan heti. Ystäväni ajoi jo vanhemmilla Recordin osilla 50 000 km, kun tuli eteen toisen eturattaan vaihto. Löytyihän sellainen onneksi vielä!
    Siihen kilometrimäärään minulla vielä paljon matkaa - eikä minulla ole Recordia, vaan kilpurissa on Athena.
    Ribble Shogun Athena Racing Trible, Gianni Motta Athena 11 Trible, Cannondale F800 Sachs/Coda/Shimano, Scorpion fs 20

  26. #56
    Liittynyt
    07/2006
    Paikkakunta
    Raahe
    Viestit
    684
    Ostin n kuukausi sitten pyörän ja siinähän oli takapakka ja ketju sen verran venynyt että pitäis pikku hiljaa rueta vaihtaan. Mistä huomaa että onko eturattaat kuluneet kun en mielellään niitä kuitenkaan vaihtais.(siis 2 isointa) Jos ne nyt kuitenkin pitää vaihtaa niin mistä niitä vois saada ja minkä hintaisia ne on. Pitais siis sopia xt:n kampiin.(ne on 4-pultilla kiinni. Siinä on nyt jotku specializedin rattaat ainakin se isoin)

  27. #57
    Liittynyt
    08/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    1.348
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti jusSsa Katso viesti
    Mistä huomaa että onko eturattaat kuluneet kun en mielellään niitä kuitenkaan vaihtais.
    Uuden rattaan hampaiden profiilit ovat säännölliset:




    Käytetyssä rattaassa hampaiden väliset kolot ovat venyneet:


  28. #58
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti Vilhelm V Katso viesti
    Uuden rattaan hampaiden profiilit ovat säännölliset:

    Käytetyssä rattaassa hampaiden väliset kolot ovat venyneet:
    Voitko auttaa meitä sokeita? Miten näet vapaalla silmällä, onko tuossa alemmassa rattaassa mitään vikaa? Ylempihän on toista mallia kuin alempi, jossa on vaihtamista helpottavat epäsäännölliset hampaat. Tämä puusilmä ei ainakaan osaa katsoa oikeita merkkejä kuluneisuudesta noista alemman kaltaisista moderneista rattaista.

    Kuluneista pakoista, rattaista ja ketjuista

    Jan

  29. #59
    Liittynyt
    05/2002
    Paikkakunta
    Helsinki
    Viestit
    2.561
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti jusSsa Katso viesti
    Ostin n kuukausi sitten pyörän ja siinähän oli takapakka ja ketju sen verran venynyt että pitäis pikku hiljaa rueta vaihtaan. Mistä huomaa että onko eturattaat kuluneet kun en mielellään niitä kuitenkaan vaihtais.(siis 2 isointa) Jos ne nyt kuitenkin pitää vaihtaa niin mistä niitä vois saada ja minkä hintaisia ne on. Pitais siis sopia xt:n kampiin.(ne on 4-pultilla kiinni. Siinä on nyt jotku specializedin rattaat ainakin se isoin)
    Vaihda ketju ja pakka, katso toimiiko vanhoilla eturattailla vai ei. Uudesta keskirattaasta plus isosta rattaasta joutunet Suomen hinnoilla pulittamaan yhteensä joku luokkaa 40e. Samaan hintaan saat Saksasta uudet kammet rattaineen.
    "For the front wheel, I've always preferred carbon… it looks better, when you're looking down it feels faster." - David Millar

  30. #60
    Liittynyt
    03/2006
    Paikkakunta
    Alasiperiassa
    Viestit
    702
    Lainaus Alkujaan tämän lähetti tya Katso viesti
    Kuten sanottua, soveltaen lähdekritiikkiä eli ottaen mittaustulosten analysoinnissa huomioon Fillarijetin testauksen, eli sen että todellinen hylkyraja on luokkaa 132,8mm. Suunnilleen sen verran kuin voisi kuvitellakin, valmistajan on tietenkin ilmoitettava maltillinen luku. Parempi tämä tieto (valmistaja + testaus) kuin pelkkä jonkun heittämä numero.

    Lisäksi mukavaa, että ketjun kuluneisuudesta voi puhua jollain standardiasteikolla, ei tyyliin "129,674 milliä mitattuna yhdentoista puolilenkin eli viiden ja puolen lenkkiparin matkalta pinnin ulkoreunasta rullan sisäreunaan", kun jokaisella on oma mittaustapansa.
    Lisää lähdekritiikkiä:
    http://www.radplan-delta.de/rennradtechnik/ketten.html

    ”Es ist Camp positiv anzurechnen, absolute Daten zur Kettenlängung zu geben, die einen unabhängig von Kettenlehren machen. Wer eine Kettenlehre hat, gut, aber was misst er? Wie genau? Camp hat gesagt, zwischen 12 Röllchen zu messen. Die wissen genau, wie lang eine Schieblehre ist. Je länger die Strecke, desto genauer die Messung. Nur muss die Schieblehre auch lang genug sein, aber das ist bei 12 Rollen der Fall. Das Camp Verschleissmass ist 132,60 mm. Die verkaufen aber auch Ketten. Meine Erfahrung ist, das jenseits der 133,00 mm die Kette anfängt, unter hoher Belastung in den langen Gängen zu brummen, und dann muss sie runter.“

    Kommentti: Löysällä ketjulla ajavan tulee olla hieman varovaisempi kuin pelkästään maantiepyörän isoa eturatasta käyttävän!
    Fillarijeti muokkasi tätä : 07.10.2006 at 12.12
    Kotikaupungin katu oli hiekkainen tie, siinä Anglia katolleen kääntyi.
    Gösta Sundqvist: Teuvo, maanteiden kuningas

Kirjanmerkit

Viestin säännöt

  • Käyttäjä ei voi aloittaa uusia viestiketjuja
  • Käyttäjä ei voi vastata viesteihin
  • Käyttäjä ei voi liittää liitetiedostoja
  • Käyttäjä ei voi muokata viestejään
  •